Нереальна смакота від працюючої мами: додаю у яблучне пюре згущене молоко і закрутки до зими “не доживають”

Якщо закрутити яблучне пюре зі згущівкою, вийде ідеальний десерт для зимової заготівлі. Таким можна смакувати з чаєм або ж використати для начинки млинців чи додати дітлахам у кашу.

Вам знадобиться:

  • 2 кг обчищених яблук;
  • 380 г згущеного молока;
  • 200 мл фільтрованої води.
Ніжне яблучне пюре зі згущівкою

Яблучне пюре зі згущеним молоком виходить дуже ніжним, ароматним. Смак просто неповторний. Бажано, щоб фрукти були солодкі. Але, в принципі, підійдуть будь-які. Воду беріть не з-під крана, а фільтровану чи бутельовану.

Ніжне яблучне пюре зі згущівкою

Яблука ретельно промийте та висушіть. Обчистьте у плодів шкуринку. Розріжте кожне яблуко на 4 часточки. Видаліть насіння. Перекладіть шматочки яблук в емальований посуд. Влийте воду й увімкніть плиту.

Варіть 20 хвилин, щоб яблука стали м’якими. Якщо вони занадто тверді, можливо, доведеться ще трішки проварити. Час від часу перемішуйте, щоб маса не пригоріла. Зануреним блендером перетріть на пюре.

Ніжне яблучне пюре зі згущівкою

Додайте до яблучного пюре згущене молоко. Перемішайте. Знову поверніть каструлю на плиту. Варіть близько 10 хвилин, помішуючи та накривши кришкою, щоб яблука не бризкали.

Зніміть з вогню. Збийте блендером, щоб маса стала повітряною та ніжною. Поверніть каструлю на вогонь. Нехай ще раз закипить. Банки промийте з содою, простерилізуйте. Кришки прокип’ятіть 5 хвилин.

Ніжне яблучне пюре зі згущівкою

Прямо кипляче пюре розкладіть по слоїках. Заповнюйте по самі вінця. Закрутіть кришки. Переверніть та вкутайте махровим рушником. Після повного остигання яблучне пюре зі згущівкою бажано зберігати у холодильнику.

Взимку буде як знахідка. У вас має вийти 2 півлітрові баночки солодощів. Ще й трішки залишиться, щоб поласувати, не чекаючи холодів.

Популярне

Схожі статті

“Підбивають клинці”: 34-річна Надя Дорофєєва на всю Україну розповіла, що ділить чоловіка Кацуріна з іншою

Відома українська співачка Надя Дорофєєва ошелешила зізнанням на всю країну. Як виявилось, вона – далеко не єдина у свого чоловіка Михайла Кацуріна.

Найпростіший рецепт меренгового рулету: знаменитий швейцарський десерт ви можете приготувати на своїй кухні!

Меренговий рулет останнім часом стає настільки популярним, що його на власній кухні мріє повторити кожна господиня. Ділимось секретним рецептом десерту!

Про них мріють сотні красунь, а вони здувають порошинки з дружин: як виглядають жінки Ями, Притули, Кошового

За кожним успішним чоловіком стоїть жінка, і ці троє — найкращий тому приклад. Ліліана, Катерина та Ксенія — ті невидимі героїні, без яких їхні зіркові чоловіки не досягли б своїх висот.