Смажити як всі більше не потрібно! Ніжний запечений кабачок – нові смаки, аромати: чоловік захотів добавки

Вже не знаєте що готувати з тих кабачків, а смажені надоїли та рідні просять щось нове? Тоді маємо для вас оригінальний рецепт, нове, смачне та корисне, таке сподобається всім – і навіть дітям.

Хочете приготувати кабачки смачно, але щоб не нашкодити фігурі і мало більше корисного? Ми не будемо їх смажити – спробуйте такий рецепт кабачків у духовці.

Інгредієнти:

  • 2 шт кабачків (500 г)
  • 0.5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. сушеного часнику
  • 0.5 ч.л. копченої паприки
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Пучок кропу
  • 80 г сиру
  • 1 ст.л. майонезу

Спосіб приготування:

Прибираємо на кабачках зайві частини та кожуру, аби овочі краще промаринувались у спеціях. Проте. Можете не викидати цю кожицу – додайте їх до овочевого рагу, фаршу або чогось іншого – вам вони ще знадобляться!

Потім нарізаємо кружечками наші кабачки. Додаємо їх у місткість та солимо – 0.5 чайної ложки, додаємо 1 чайну ложку сушеного часнику та 0.5 чайної ложки копченої паприки, а потім 2 столових ложок рослинної олії.

Залишаємо поки що наші кабачки – від них приємний аромат та яскраве поєднання часнику та паприки.

Натираємо 80 г сиру на крупній терці, для аромату нарізаємо 2 гілочки кріпу. Все пересипаємо у місткість, додаємо 1 столову ложку майонезу – все перемішуємо.

Кабачки мають постояти хвилин 15 – потім можемо готувати противень, постелити на нього пергамент та прогріваємо нашу духовку до 200 градусів.

Тим часом викладаємо кабачки на противень. Ставимо їх випікатися на 10-15 хвилин, можна сміливо ставити противень ближче до гриля – верхню поличку.

Коли дістали кабачки – на кожен викладаємо нашу сирно-майонезну шапочку, а потім випікаємо ще хвилин 5, аби сир розплавився.

Готові кабачки будуть чудовим поєднуванням з будь-яким гарніром, до м’яса, до птиці та навіть до риби. Пробуйте готувати за цим рецептом – він менш калорійний, в ньому використовується менше жиру та відповідно – менше шкоди нашому організму.

Пробуйте готувати – нехай смакує!

Корисний рецепт кабачків у духовці: на вечерю і закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Корисний рецепт кабачків у духовці: на вечерю і закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.