facebook

Мій пиріг-перевертень зі сливами влітку завжди є на столі: така випічка не набридає 7 днів на тиждень

У сезон слив гріх не скористатися можливістю й не приготувати смачний пиріг-перевертень. Під час випікання сливи знаходяться знизу й карамелізуються. А на стіл смаколик подається з фруктами зверху.

Вам знадобиться:

  • 400 г слив;
  • 1,5 скл. цукру;
  • 1 скл. борошна;
  • 2 яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 0,3 скл. молока;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 2 ч.лож. розпушувача.
Сливовий пиріг-перевертень з карамелізованою сливою

Щоб приготувати сливовий пиріг-перевертень, вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно. Воно має бути розм’яклим. Відріжте від масляного кубика шматочок завбільшки з сірникову коробочку й відкладіть убік.

Решту масла розітріть із 50 г цукру, розпушувачем та ваніліном. Має вийти однорідна м’яка маса. Починайте потроху вмішувати борошно. Додавайте щоразу по 2 ложки й ретельно розмішуйте лопаткою. Потім знову. Вбийте яйця, влийте молоко. Ще раз усе гарненько перемішайте.

Сливовий пиріг-перевертень з карамелізованою сливою

Сливи ретельно вимийте під краном, відділіть хвостики. Дайте плодам просохнути. Кожен фрукт акуратно розріжте навпіл і витягніть кісточку.

Пательню з товстим дном і роз’ємною ручкою поставте на вогонь. Коли розігріється, розтопіть шматочок масла, який відкладали. Всипте решту цукру. Коли маса закипить, викладіть сливи розрізом донизу.

Сливовий пиріг-перевертень з карамелізованою сливою

Половинки фруктів мають лежати щільно одна до одної в один шар, повністю прикривши дно сковорідки. Якщо у вас немає пательні з роз’ємною ручкою, тоді розтопіть масло з цукром у каструльці, перелийте в форму, а зверху викладайте сливи.

Акуратно заповніть сковорідку тістом. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Випікайте приблизно 30 хвилин. Хоча, залежно від розмірів пательні й товщини сливового пирога, на це може знадобитися ще 5-10 хвилин.

Сливовий пиріг-перевертень з карамелізованою сливою

Коли дістанете сковорідку з духовки, відразу пиріг не виймайте. Нехай прохолоне майже повністю. Потім поставте на плиту на зовсім слабенький вогонь, щоб карамель трішки підтанула.

Прикладіть до пательні блюдо й переверніть сливовий пиріг на нього. Карамелізовані сливи залишаться зверху. В принципі, прикрашати випічку не потрібно. Але якщо є бажання, то зробіть це на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.