Я не вірила, поки не спробувала сама: готую смачний домашній сир з 1 інгредієнту + година в холодильнику

Як приготувати сир в домашніх умовах і всього з одного інгредієнту? Мінімум клопіт, максимум задоволення від смаку, тому що домашнє – завжди корисніше та смачніше.

Дуже простий та швидкий спосіб приготувати смачний сир в домашніх умовах – корисно та не шкодить фігурі, тому спробуйте цей елементарний рецепт всього з одного інгредієнту.

Інгредієнти:

  • 1 кг натурального йогурту без цукру та добавок

Спосіб приготування:

Беремо 1 кілограм натурального йогурту (за рецептом беремо грецький, можете взяти менш жирний йогурт, аби отримати не жирний сир) та переливаємо його у велику місткість – каструлю.

Ставимо каструлю на розігріту плиту та на середньому вогні нагріваємо – в нас має відокремитись жовта сироватка за цей час. Періодично ми маємо помішувати йогурт ложкою.

В йогурті мають з’явитися дрібні крупинки – виключаємо плиту та залишаємо на 15 хвилин наш йогурт, аби він охолонув. Якщо є можливість – краще залишити його на ніч, аби він довше постояв.

Потім беремо місткість глибоку, у яку нам потрібно через сито процідити йогурт, таким чином позбавляємось від сироватки. Якщо ви маєте марлю, то краще скористатися нею замість сита. Сито має бути з дрібною сіточкою.

Сироватку викидати не потрібно, в рецепті вона нам не знадобиться, але ви можете її просто випити або приготувати з неї щось, наприклад, млинці.

Аби наша сироватка повністю стекла, залишаємо на деякий час сиро на каструлі та не забуваємо накрити чимось, аби за цей час у сир не потрапили зайві запахи.

Можете залишити у такому стані сир на декілька годин, тоді сир вийде м’яким та ніжним у вас, якщо хочете, аби він був сухим, то можете залишити на ніч та не чіпати.

Коли наша сироватка повністю стекла – ми отримуємо красивий, смачний, а головне корисний сир. З 1 кілограма йогурту вийшло 570 грамів сиру. Якщо не залишати на ніч стікати сироватку, то у вас вийде більша кількість сиру – приблизно 600-700 грамів.

Наш сир дуже м’який, легко кришиться та нереальний за смаком. Його можна їсти просто з фруктами та ягодами або приготувати з нього сирну запіканку, сирники та будь-що, що забажаєте.

Рецепт приготування домашнього сиру з 1 інгредієнту
Рецепт приготування домашнього сиру з 1 інгредієнту. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.