facebook

Кетчуп більше не купую: роблю сама, бо знаю, що він буде без штучних консервантів та з якісних продуктів

Не секрет, що все більше людей прагнуть до здорового харчування, тому домашні рецепти набувають особливої популярності. Однією зі страв, яку можна легко приготувати вдома, є кетчуп.

Звичайно, цей популярний соус можна знайти в будь-якому супермаркеті, але більшість магазинних кетчупів містять штучні консерванти, барвники та велику кількість цукру. Виготовлення кетчупу самотужки дозволяє контролювати склад і якість інгредієнтів, що робить його більш корисним і смачним.

Інгредієнти

  • 2 кг стиглих помідорів
  • 2 середніх цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл яблучного оцту
  • 100 г цукру (можна зменшити за бажанням)
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 чайна ложка меленої паприки
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки гвоздики
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха

Приготування

Рецепт домашнього кетчупу

Як зазвичай помідори помийте, зробіть хрестоподібні надрізи на шкірці та обшпарте їх окропом на 1-2 хвилини, після чого легко зніміть шкірку та наріжте м’якість дрібними кубиками.

Далі у зручній каструлі або великому сотейнику на середньому вогні нагрійте трохи олії. Додайте дрібно нарізану цибулю та часник й обсмажуйте їх до золотистого кольору.

Після того покладіть туди нарізані помідори, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте на повільному вогні приблизно 30-40 хвилин, поки помідори не розм’якнуть і не виділять сік, а тоді всипте цукор, сіль, перець, паприку, корицю, гвоздику та мускатний горіх. Добре перемішайте та продовжуйте тушкувати ще 20-30 хвилин, поки суміш не стане густішою.

Тепер зніміть каструлю з вогню та дайте масі трохи охолонути, після чого збийте її блендером до однорідної консистенції. Цю суміш потрібно процідити через сито. Потім знову поверніть вже проціджений кетчуп на плиту, додайте яблучний оцет та тушкуйте на повільному вогні ще 10-15 хвилин, поки страва не досягне бажаної густоти.

Готовий кетчуп остудіть до кімнатної температури та розлийте у стерилізовані банки або пляшки. Зберігайте в холодильнику до 3 місяців.

Популярне

Схожі статті

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.

Вони – одне лице, тільки молодша не стала такою відомою: історія життя та творчості двох сестер Ротару

Відомі українські сестри починали свою кар'єру багато років тому. Одна з родичок стала всеукраїнською зіркою, але іншій такої слави досягнути не вдалось.

“Нове прізвище – нове життя”: ексвіагрянка Надія Мейхер вже не співає – чим тепер займається попдіва

Останні роки підопічна Костянтина Меладзе Надія Мейхер не часто з'являється на публіці. Навіть усі пости в мережі видалила. Натомість тепер розпочала нове життя й повернулася до фанів.

“Лохми на голові”: зірки, які виходять у “світ” без салонної укладки – Каменських, Тіна Кароль, Ірина Білик

Деякі знаменитості без макіяжу і зачіски навіть не виходять з дому. В цей час одні з найпопулярніших артисток Тіна Кароль, Настя Каменських та Ірина Білик можуть вийти в люди навіть без зачіски.

“Актриси-конкурентки”: хто з українських красунь-акторок веде запеклі бої за ролі в найкращих серіалах

З розвинням українського кінематографу конкурувати за своє місце під сонцем стало багато акторок. Серед них можна виділити тих, з ким за провідну роль у кіно потрібно ще поборотися.

“Курочка з рідного провулочку”: 51-річний Винник хворий, а куди поділася його надійна подруга Таюне

Бек-вокалістка і дружина Олега Винника Таюне вже майже 3 роки не виходить на зв'язок з прихильниками і не веде соціальні мережі. Виявляється, весь цей час артистка перебуває за кордоном.