Яблучний пиріг, в якому буде мінімум тіста та максимум фруктів! 1 яблуко, 2 яйця та борошно – смакота готова

Обожнюєте солодке, але ліньки готувати? В нас є елементарний рецепт яблучного пирога, він настільки виходить смачний, що від нього просто неможливо відірватися!

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 2 шт яєць
  • Дрібка солі
  • 50 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 70 г борошна
  • 1 маленький лимон – цедра
  • 100 мл молока

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї 2 яйця, додаємо для балансу смаків дрібку солі, 50 грамів звичайного цукру, 10 грамів ванільного цукру, 70 грамів борошна і тепер ми маємо все ретельно перемішати вінчиком до однорідності.

Далі нам потрібна цедра лимона – натерти шкірку фрукта на дрібну терку та потім додати до нашого майбутнього тіста. Далі наливаємо сюди 100 мл молока і перемішуємо вінчиком до однорідності. Тісто готове – швидко та просто.

Далі займемось яблуками, беремо 1 кг та очищаємо їх від шкірки за допомогою ножа. Потім нарізаємо яблука на тоненькі шматочки – потім одразу кладемо в тісто, аби наші фрукти не потемніли.

У цей час починаємо прогрівати духовку до 180 градусів. Добре перемішуємо тісто та яблука, аби всі опинилися в тісті.

У форму для запікання кладемо пергамент, змащуємо його та бортики вершковим маслом та дрібкою борошна – аби потім наш пиріг легко відійшов від форми.

Висипаємо наші яблука з тістом у форму та все розподіляємо рівномірно силіконовою лопаткою.

Далі ставимо нашу форму у духовку та випікаємо протягом 40-50 хвилин наш пиріг має стати золотистим та підрум’яненим. Яблука мають стати м’якими, а тісто повністю пропеченим.

Пиріг має трохи підрости у духовці, але після того, як ви його дістанете, він може трохи опуститися – це нормально, не хвилюйтесь.

Готовність пирога можемо перевірити дерев’яною шпажкою – вона має бути сухою, а яблука м’які. Тепер нам потрібно дати трохи охолонути нашому десерту та стабілізуватися. Можете залишити його на пару годин або навіть на ніч.

Дістаємо пиріг з форму та за бажанням можете додати зверху цукрову пудру для краси. Можна подавати на стіл – в нас вийшла нереальна смакота, яка потребує небагато часу готування. Нехай смакує!

Рецепт приготування яблучного пирога за лічені хвилини. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування яблучного пирога за лічені хвилини. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.