Готуємо еластичне тісто на пельмені, як навчила моя бабуся – рецепт, який легко запам’ятати, все 3 до 1!

Тісто на пельмені. Яке не буде рватися – еластичне, м'яке та приємне. З цим рецептом ви витратите мінімум часу на приготування, а от насолодити отримаєте по максимуму.

Інгредієнти:

Тісто 3 до 1

  • 3 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. олії
  • Тепла вода
  • 0.5 ч.л. солі
  • 500 г свинини
  • 100 г сало
  • 200 г цибулі
  • 0.5 ч.л. солі
  • 70 мл холодної води
  • Спеції за смаком

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та насипаємо одразу в неї 3 стакани муки (звичайний стакан 250 мл), додаємо половину чайної ложки солі. Беремо ту саму склянку – в неї розбиваємо 1 яйце, додаємо 1 столову ложку рослинної олії та заливаємо водою до краю склянки.

Потім вливаємо рідину до тіста та починаємо його замішувати – спочатку можете перемішувати ложкою, а потім вже руками. Вимішуємо тісто поки воно не стане однорідним, руками вимішуємо на поверхні приблизно хвилин 5 – воно виходить в нас щільним.

Це тісто ідеально підійде як на пельмені, так і на вареники. Коли повністю замісили – робимо кульку та залишаємо на деякий час накритим місткістю. Чим більше тісто відпочине – тим краще, воно буде більше еластичним, потримайте його хвилин 45-60.

Робимо фарш на пельмені, беремо 500 грамів свинини, 100 грамів сала та 200 грамів цибулі – все потрібно пропустити через м’ясорубку. Потім додаємо в фарш половину чайної ложки солі та чорний молотий перець. А далі наливаємо 70 грамів холодної води та перемішуємо.

Рецепт тіста на пельмені, які не будуть рватися. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт тіста на пельмені, які не будуть рватися. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Тепер починаємо формувати пельмені. Розрізаємо тісто на декілька частин – 5-7, вони мають бути приблизно грамів по 70. Беремо 1 кульку, а інші залишаємо в місткості, аби вони не завітрилися.

Розкатуємо нашу частину тіста дуже тонко та беремо форму для пельменів. Починаємо формувати пельмені – викладаємо тісто на форму та насипаємо начинку в кожну лунку. Потім зверху додаємо таку саму частину розкатаного тіста. Розкатуємо скалкою форму та дістаємо пельмені з формочки.

Ставимо кип’ятитися воду – для аромату додаємо у воду розрізану невелику цибулю, два лаврових листи та декілька штук чорного горошка. Не забуваємо підсолити. Закидаємо пельмені та варимо декілька хвилин – до готовності.

Рецепт тіста на пельмені, які не будуть рватися. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт тіста на пельмені, які не будуть рватися. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.