Не беру ніякого молока, сметани і вершкового масла! Коли гості на порозі: шоколадний пиріг за 15 хвилин

Бажаєте щось смачненьке, але не з магазину? Ідеальний рецепт шоколадного пирога за копійки та й ще без шкідливих речовин – смачно, швидко та просто.

Інгредієнти:

  • 2 шт яйця
  • Дрібка солі
  • 200 г цукру
  • 100 г рослинної олії
  • 180 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 60 г какао
  • ¼ ч.л. соди
  • 130 г окріпу

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї 2 яйця (вони мають бути кімнатної температури, а не з холодильника) додаємо дрібку солі, 130 грамів цукру і тепер ми маємо все збити до повітряності. На це може піти десь 5-7 хвилин, все залежить від потужності вашого міксера.

Додаємо 70 грамів рослинної олії і все ретельно збиваємо знову. Далі беремо в окрему місткість 170 грамів борошна та поєднуємо його з 40 грамами какао, додаємо 1 чайну ложку розпушувача, ¼ чайної ложки соди – все перемішуємо силіконовою лопаткою, аби суміш стала єдиною. Тепер нам потрібно просіяти борошно через сито в нашу суміш з яєць. Все знову перемішуємо міксером на слабих оборотах. Потім додаємо 130 грамів окріпу та знову перемішуємо.

Беремо форму, за рецептом діаметром 20 см та застилаємо дно пергаментом. Тепер залишаємо наше тісто в форму та рівномірно його розподіляємо.

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Наш пиріг має добре піднятися та повністю пропектися – це можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки – вона має бути повністю сухою.

Даємо пирогу охолонути хвилин 5-10 і потім дістаємо його з форми. Зайвий верх ви можете зрізати та зробити рівну поверхню – краще зробити цю сторону дном.

Тепер приготуємо глазур. Беремо 85 грамів цукру, 10 грамів борошна, 20 грамів какао, 100 грамів води, 35 грамів рослинної олії і все добре перемішуємо до однорідності вінчиком.

Ставимо тепер нашу суміш на вогонь та доводимо до кипіння, варимо до загустіння. Варимо буквально хвилинку та знімаємо з вогню.

Поливаємо наш пиріг гарячою глазурью зверху. Ми отримали нереально смачний пиріг, який так легко приготувати з доступних продуктів вдома – без молока, масла та сметани.

Рецепт приготування шоколадного пирога за копійки. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування шоколадного пирога за копійки. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Олена Мозгова, Вікторія Мартинюк, Марія Яремчук: всі жінки Пономарьова, з якими він має спільну історію

Олександр Пономарьов має цікаву творчу діяльність і ще цікавіше особисте життя. Що відомо про кожну з жінок, яка вплинула на нього, як на особистість?

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.