facebook

“Поєднала непоєднуване!”: експеримент з курячим філе та виноградом вдався – чоловік просить готувати ще

Якщо під час смаження курячого філе додати ягоди винограду та трішки білого вина, то можна почастувати домашніх вишуканою стравою ресторанного рівня. Обов'язково спробуйте!

Вам знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 250 г винограду без кісточок;
  • 150 мл білого сухого вина;
  • 100 г мигдалю;
  • 1 цибулина;
  • 5 г чебрецю;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 2 г чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Куряче філе з виноградом та мигдалем

Щоб приготувати куряче філе з виноградом, вимийте шматочки м’яса та обсушіть. Наріжте на шматочки, але не дрібно. Вони мають бути величенькими. Мигдаль подрібніть.

Цибулину обчистьте, вимийте, наріжте кружальцями. Поставте на вогонь пательню. Викладіть у неї шматочки курки. Олію лити не потрібно, сковорідка має бути сухою. Обсмажуйте з усіх боків, помішуючи, протягом 5 хвилин.

Куряче філе з виноградом та мигдалем

Перекладіть філе на тарілку. Тим часом у сковорідку влийте олію. Коли розігріється, додайте кружальця цибулі. Підсмажуйте до прозорості, постійно перемішуючи. Це приблизно 3-4 хвилини.

Куряче філе з виноградом та мигдалем

Виноград краще брати кишмиш, бо він без кісточок. Промийте гілочки та зніміть ягоди. Викладіть їх на сковорідку до цибулі. Смажте ще 2 хвилини. Поверніть куряче філе. Додайте мигдаль та чебрець. Перемішайте.

Куряче філе з виноградом та мигдалем

Влийте біле сухе вино. Посоліть та поперчіть страву. Накрийте кришкою та тушіть пів години на середньому вогні. Куряче філе з виноградом можна приготувати на вечерю. Таку страву не соромно й гостям подати.

Нехай спробують розібратися, які інгредієнти ви використали під час приготування. А потім вони обов’язково попросять цей чудовий рецепт. Отже, відвідувати ресторан немає потреби. Можна готувати вишукано й смачно навіть на власній кухні.

Популярне

Схожі статті

Заповіт Назарія Яремчука не виконав: друг легенди української естради відгорнув завісу прихованої історії

Назарій Яремчук — голос, який навіки залишився в серцях мільйонів українців, з тих, хто став символом національної естради. Але за сценою була й інша сторона його життя, більш інтимна та прихована.

Я не думала, що можна приготувати картоплю так: із соковитою начинкою в середині, страва не вимагає гарнірів

Це не деруни й не пиріжки, а ідеальний варіант на вечерю, сніданок або перекус, коли хочеться поєднати смак картоплі та соковитої начинки в одному рецепті.

Дякуючи сусідам: Маша Єфросиніна більше не може подорожувати країнами світу. Як обмежили волю телеведучої

Маша Єфросиніна, українська телеведуча, відома своєю активною позицією та гострим словом, і не могла подумати, що її свобода пересування буде так несподівано обмежена.

Якщо ви не знаєте, що робити зі своїм виноградом, приготуйте з нього мед: готується швидко та легко

Ось і у вас дозрів виноград. І що ж робити з цим багатством? Варення, компот і навіть вино заготовили, а врожаю ще багато. У нас на цей випадок є чудова пропозиція — приготуйте з нього мед!

Обидві грузинки, обох любили в Україні. Але такі різні! Порядна Гвердцителі та “найрозумніша” Канделакі

Грузинка — це більше, ніж просто національність. Це особлива культура, сила духу, любов до своєї землі й свого народу. І коли говоримо про грузинських жінок, на думку спадають дві дуже різні постаті.

Діти-емігранти. Хто з зірок відправив своїх нащадків за кордон: Наталія Мосейчук, Катерина Осадча, Кароль

Дискусії про українську ідентичність завжди гострі, а коли мова йде про дітей зіркових родин, що опинилися за кордоном, емоції тільки зростають.