Усього 3 інгредієнти та 30 хвилин, щоб нагодувати всю родину: чоловік не повірив, що суп без м’яса

Легка страва з трьох інгредієнтів дозволить не лише нагодувати ваших рідних, а й заощадити. Ситний суп-пюре - це мінімум калорій та грошей і максимум вітамінів та смаку.

Літо — пора сезонних овочів та фруктів. Це час, коли здорове харчування — це ще й недорого, час, коли худнете ви, а не ваш гаманець.

Якщо ваша родина не уявляє обіду без першої страви, а традиційні борщі та супи набридли, або здаються надто “важкими” стравами для літа, тоді пропонуємо рецепт легкого супу основою якого є кабачок.

Тим, хто пробував суп-пюре з гарбуза, така страва не буде новинкою. Для приготування літнього супу без м’яса вам потрібні лише три головні інгредієнти (кабачок, картопля та вершки), інше — варіації, або, як кажуть: сіль та перець — за смаком.

Перелік необхідних продуктів на 4 порції:

  • кабачок середнього розміру (довжиною 20 – 25 сантиметрів);
  • 3 – 4 великих картоплини;
  • 150 грамів вершків (жирність 10 – 15%);
  • сіль;
  • спеції на ваш смак;
  • 2 зубчики часнику (не обов’язково).

Спосіб приготування:

Почистьте та наріжте картоплю кубиками. Влийте на розігріту глибоку пательню (можна також взяти каструлю з товстим дном) трохи олії та обсмажте картоплю до того, як почне утворюватися жовта скоринка, але бульба буде ще не повністю готовою.

Кабачок теж наріжте кубиком, додайте до підсмаженої картоплі, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 5 хвилин.

Як приготувати смачний суп без м'яса
Як приготувати смачний суп без м’яса

Після цього додайте до страви сіль та спеції на свій смак і залийте водою, щоб покрити картоплю та кабачки. Тушкуйте ще 7 – 10 хвилин, щоб кабачок та картопля повністю приготувались.

Додайте 100 грамів вершків та тушкуйте ще 3 – 5 хвилин.

Дайте страві трохи охолонути, вичавіть два зубчики часнику (для тих, хто любить пряний смак), а потім подрібніть усе блендером. Якщо консистенція занадто густа, додайте бульйону чи окропу.

Як приготувати смачний суп без м'яса
Як приготувати смачний суп без м’яса

Перед подачею прикрасьте суп у порційних тарілках вершками. Також можна прикрасити суп сухариками. Для цього поріжте багет кубиками, розкладіть шматочки на деко, збризніть олією та трохи посоліть і поставте на 5 – 10 хвилин у розігріту духовку — і сухарики готові.

Як приготувати смачний суп без м'яса
Як приготувати смачний суп без м’яса

Популярне

Схожі статті

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.

Донька Алена Делона розповіла про перший період життя без батька: “Місяць без моєї руки у твоїй”

Минув місяць з того дня, як великий Ален Делон пішов у вічність, і цей час став особливо важким для його доньки Анушки. Кожен, хто втрачав рідних, добре знає, як болісно переживати саме перші дні.

Тіна Кароль перехопила естафету від Pianoбоя: поп-діва буде обирати пісні для Нацвідбору на Євробачення

Українська поп-діва Тіна Кароль отримала почесну роль музичної продюсерки Нацвідбору на Євробачення-2025, замінивши на цій посаді Дмитра Шурова, всім відомого як Pianoбой.