Бочкові огірки на зиму без оцту: мій секретний маринад на холодній воді. Рецепт, в якому ідеально все!

Хрумкі, ароматні, в міру солоні і кислі – смачні квашені огірки як з бочки дуже просто приготувати вдома. Пропонуємо до вашої уваги перевірений роками рецепт солоних огірків на зиму.

Огірки на зиму заготовляють двома способами: квасять та маринують. Комусь більше подобається смак маринованих огірків, а хтось надає перевагу солоним. Та потрібно пам’ятати, що квашені овочі є набагато кориснішими. Експерти рекомендують вживати квашені овочі для нормалізації роботи ЖКТ та як джерело вітаміну С.

Пропонуємо до вашої уваги вдалий та простий рецепт квашених огірків, які вийдуть у кожного. Огірочки за цим рецептом виходять хрумкі, ароматні, в міру солоні і з приємною гостринкою.

Необхідні інгредієнти:

  • свіжі огірки:
  • листя хрону;
  • суцвіття кропу;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • листя вишні та смородини;
  • часник;
  • перець чилі.

Для маринаду:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 50 г.

Спосіб приготування:

Огірки добре миємо, хвостики відрізати не потрібно. На дно банки викладаємо листя хрону, суцвіття кропу, листя вишні та смородини, а також чорний перець горошком, духмяний перець і лавровий лист. На дно кожного банки кладемо кілька зубчиків часнику і кілька кружальців гострого перцю.

Далі щільно заповнюємо банки огірками, залишаючи трішки місця зверху. Зверху ріжемо у банку зубчик часнику, додаємо кілька шматочків гострого перцю і лист хрону.

Рецепт смачних квашених огірків на зиму як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків на зиму як з бочки

Готуємо розсіл. У каструлі змішуємо холодну воду з крупною кам’яною сіллю. Розмішуємо розсіл до тих пір, поки вся сіль не розчиниться. Заливаємо розсолом банки з огірками і прикриваємо їх кришками.

Залишаємо банки з огірками при кімнатній температурі на 2 дні. За цей час огірки почнуть бродіти, зміниться їхній колір і з’явиться характерний запах.

Рецепт смачних квашених огірків на зиму як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків на зиму як з бочки

Через 2 дні розсіл зливаємо з банок, доводимо його до кипіння і киплячим знову заливаємо у банки.

Закриваємо банки стерильними кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.