З апетитом їли навіть діти: що додати до кукурудзи під час варіння, щоб вона була солодка, соковита і смачна

Навіть таку просту страву, як солодка кукурудза можна приготувати по-різному. Існує десятки способів обробки, додаткових інгредієнтів та варіацій подачі страви.

Шанувальники солодкої кукурудзи знають, що з її приготуванням не все так просто. Варто почати готуватися ще на етапі вибору качанів. Радимо обирати молоді початки, загорнуті ще в зелене листя. Така кукурудза приготується значно швидше і буде ніжною на смак.

Секрети смачної вареної кукурудзи

Скільки часу витратити на приготування залежить від сорту кукурудзи та від того, наскільки молоді початки. Зовсім молоді качани потрібно варити усього протягом 10-15 хвилин, після того, як вода закипіла. Стару ж кукурудзу іноді доводиться варити більш ніж годину.

Як правильно готувати кукурудзу
Як правильно готувати кукурудзу

Щоб кукурудза залишалась м’якою та солодкою, сіль у каструлю варто додавати за 5 хвилин до готовності. Також пом’якшити смак допоможе додавання в окріп шматочка масла чи половини склянки молока.

Інші способи приготування

Солодку кукурудзу можна не лише варити, а й смажити на грилі, у пароварці чи у фритюрі. Також можна брати початки на пікнік. Загорніть качани у фольгу та зарийте на якийсь час у жар від багаття — спосіб приготування такий, як і для печеної картоплі.

Як правильно готувати кукурудзу
Як правильно готувати кукурудзу

Комбінувати кукурудзу можна з овочами, м’ясом та навіть з морепродуктами. Якщо ви подаєте початки, як самостійну страву, можна змастити її вершковим маслом чи олією та посолити. Фанатом більш поживних рішень радимо змастити качан шматочком смаженого сала. Також гарячу кукурудзу можна присипати тертим сиром.

Цікаві факти про солодку кукурудзу

Кукурудза не лише смачна, а й достатньо корисна. ЇЇ солодкі сорти містять вітаміни групи В, вітамін А, С та Е, клітковину, кальцій, магній, жири та ефірні олії та інші поживні речовини.

В Україні є компанії та цілі дослідницькі інститути, які займаються селекцією солодкої кукурудзи. Існують десятки сортів цієї злакової культурури — виведена не лише жовта, а й біла, фіолетова і навіть синьо-жовта кукурудза.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.