“Бджолиний укус”: показую, як готувати неймовірно смачний десерт, який для німців став символічним. Рецепт

У цьому десерті прекрасне все — від інгредієнтів та способу приготування, до передісторії його створення. Десерт присвячено бджолам, які врятували німців.

Грекам вдалося захопити Трою, завдяки дерев’яному коневі, гуси врятували Рим, а німецьке місто Андернах врятували бджоли. На честь цієї події вигадали торт Bienenstich — “Бджолиний укус”, або “Бджолине жало” (це вже особливості перекладу).

Передісторія створення десерту

Кілька століть тому в Баварії жителі міста Лінц вирішили захопити фортецю Андернах. Облога міста тривала доти, доки хтось із жителів не здогадався скористатися секретною зброєю — бджолами. Нападників просто з мурів закидали бортями (колоди, в яких тримали бджіл до появи вуликів).

Налякані жителі Лінца тікали, куди очі бачать. Їм вже було не до облоги. А мешканці Андернаху відсвяткували звільнення міцними напоями та солодким десертом.

Зазначимо, що цього року торт Bienenstich святкує ювілей — десерт було створено рівно 550 років тому.

Для приготування медовика по-німецьки вам знадобиться:

  • 380 грамів борошна;
  • 150 грамів вершкового масла;
  • 130 грамів меду;
  • 150 мілілітрів молока;
  • 2 яйця;
  • 90 грамів цукру;
  • 10 грамів мигдалевих пелюсток чи подрібненого мигдалю;
  • дрібка солі;
  • дрібка ваніліну;
  • 250 мілілітрів вершків з жирністю 10%;
  • 150 мілілітрів вершків з жирністю 35%.

Спосіб приготування:

Візьміть 350 грамів борошна та додайте дріжджі, 70 грамів розтопленого вершкового масла, сіль та 50 грамів рідкого меду та ‘одне яйце. Все ретельно вимішайте, сформуйте з тіста шар та залиште підходити в теплому місці на півтори дві години. За цей час тісто має збільшитись у об’ємі в 2 – 3 рази.

Поки тісто підходить, з’єднайте в каструлі з товстим дном 80 грамів меду, 80 грамів вершкового масла, 30 грамів цукру та ванілін. Помішуючи, нагрійте суміш до кипіння. Ще хвилину варіть на маленькому вогні. Зніміть суміш з вогню, додайте мигдаль та ретельно перемішайте. Дайте суміші охолонути.

Тісто, яке підійшло розкатайте та перемістіть в форму для запікання. Залийте його мигдалевою сумішшю, накрийте харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин у теплому місці.

Німецький рецепт торта-медовика
Німецький рецепт торта-медовика

Після цього зніміть плівку та поставте тісто в розігріту духовку на 45 – 50 хвилин. Випікати корж слід при температурі 180 градусів.

Поки готується тісто, можна приготувати крем. Змішайте яйце з цукром та борошном, що залишились, вершки жирністю 10% та додайте туди дрібку ваніліну. Доведіть суміш до кипіння та, мішаючи, поступово додайте половину молока. Варіть крем до загустіння, поступово вливаючи решту молока.

Дайте кремові охолонути і додайте до нього збиті вершки жирністю 35%.

Коли спечений корж охолоне, розріжте його навпіл та помастіть кремом.

Німецький рецепт торта-медовика
Німецький рецепт торта-медовика

Перед сервіруванням поставте торт на кілька годин в холодильник.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.