Ледь з шампурами не з’їли: подруга здивувала всіх новими способами приготування картоплю на природі

Її варять, її смажать, її готують на пару та на грилі - усе це картопля. Пропонуємо небанальний рецепт бульби для приготування під час відпочинку на природі.

Третім за популярністю продуктом для пікніків, після м’яса та грильованих овочів, є картопля, і не дарма. Бульбу можна готувати по-різному та комбінувати з багатьма продуктами.

Зараз дуже популярними є спеціальні сковорідки для смаження картоплі на відкритому вогнищі. Також її можна запікати в фользі, а ще — смажити на шампурах. Завдяки нашому рецепту ви дізнаєтесь, як зробити це правильно, і що додати, щоб картопля була соковитою та смачною.

Для приготування картоплі на шампурах вам знадобиться:

  • 1 кілограм картоплі (краще брати молоду бульбу);
  • 400 грамів свіжого чи копченого сала (замість нього можна взяти копчену грудинку чи шинку);
  • сушений часник;
  • копчена паприка;
  • сіль;
  • ваші улюблені спеції за смаком (можна також взяти готовий набір спецій для картоплі).

Як приготувати картоплю на шампурах?

Добре помийте бульбу та наріжте кружальцями шириною 1 – 2 сантиметри, покладіть її в окрему посудину, додайте спеції та перемішайте. Сало (або шинку чи грудинку) також наріжте слайсами товщиною 1 – 2 сантиметри.

Як приготувати картоплю на шампурах
Як приготувати картоплю на шампурах

Якщо ви братимете для страви не сало, а грудинку чи шинку, то обирайте продукт з високим вмістом жиру. Він розплавиться і зробить смак картоплі м’якшим, а саму бульбу справді “соковитою”.

Що ж до картоплі, то радимо обирати саме молоду бульбу.

Нанизайте кільця картоплі та шматки сала на шампур, чергуючи їх. Також можна додати кілька кілець цибулі. Загорніть шампур з картоплею фольгою. Поставте на вогнище та смажте, періодично перевертаючи, близько 30 хвилин — орієнтуйтесь за готовністю бульби.

Як приготувати картоплю на шампурах
Як приготувати картоплю на шампурах

Наприкінці приготування також можна зняти фольгу та обсмажити картоплю з салом чи грудинкою з усіх боків на грилі (не знімаючи з шампурів). Можна посипати готову бульбу натертим сиром.

Страву подавайте зі свіжими овочами, кропом, зеленою цибулею чи часником. Також добре пасуватимуть до картоплі на грилі оливки або грецький салат.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.