Беремо лаваш і 3 яйця: найпростіший рецепт сирної запіканки, яка точно сподобається вашим дітям

Цей десерт зможе приготувати навіть той, у кого з випічкою склалися не дуже добрі стосунки, адже тісто готувати не треба. Просто змішайте всі інгредієнти — і в духовку.

Змусити дітей їсти корисні продукти буває важко. Домашній зернистий сир — найкращий основний елемент для солодких запіканок. Щоб діти його їли, потрібно урізноманітнити страву, додавши звичний і смачний для них елемент. У нашому випадку — це лаваш.

Смакуватиме така запіканка і дорослим, адже готується вона просто, в ній нема “столовських” додатків, як-от манка та ін. До того ж, завдяки лавашу страва добре тримає форму і не розпадається. Її зручно нарізати шматочками і можна подавати до столу гостям.

Приготування запіканки займає не більш ніж 50-60 хвилин, 40 з яких ви можете займатися іншими справами — десерт запечеться в духовці без вас.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 1 лист вірменського лаваша;
  • 300 грамів сиру (творогу);
  • 1 склянка сметани;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • половина склянки цукру;
  • дрібка солі;
  • пакетик ванільного цукру;
  • родзинки (не обов’язково).

Спосіб приготування:

Яйця збийте з цукром, сіллю та ванільним цукром. Додайте до суміші сметану та змішайте.

Розітріть сир з допомогою блендера, щоб прибрати зернистість. Утім, якщо ви любите зернисту структуру, то не робіть цього. Просто трохи розімніть сир виделкою.

Найпростіший рецепт сирної запіканки з лавашем
Найпростіший рецепт сирної запіканки з лавашем

В окремій посудині змішайте яєчну суміш з сиром та родзинками (якщо ви вирішили їх додати). Руками порвіть лаваш на невеликі шматки — приблизно 5 на 5 сантиметрів. Додайте їх до суміші та залиште набухати хвилин на 15.

Найпростіший рецепт сирної запіканки з лавашем
Найпростіший рецепт сирної запіканки з лавашем

У цей час розігрійте духовку та помажте дно та стінки форми для запікання вершковим маслом. Влийте у форму лавашево-сирну суміш та випікайте близько 40 хвилин.

Дайте запіканці охолонути. Можна їсти страву теплою, але краще вона смакує холодною.

Подавати запіканку можна, прикрасивши карамеллю. Також можна полити страву згущеним молоком чи додати кульку морозива. Запіканка добре пасуватиме до чаю.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.