М’ясо ще ніколи не було таким соковитим: Ектор Хіменес-Браво розкрив усі секрети приготування курячих ніжок

Один секретний інгредієнт дозволяє не пересушити крятину. Який саме, розповів ведучий шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво. Записуйте рецепт.

Курячі ніжки — хороший варіант для барбекю, адже готуються вони швидко, зіпсувати страву важко, та й за бюджетом вийде дешевше, ніж свинина чи яловичина. Єдина проблема курятини — її легко можна пересушити. Як зробити так, щоб м’ясо залишалось соковитим, розповів зірковий шеф Ектор Хіменес-Браво.

Днями кухар поділився з підписниками рецептом курячих ніжок з секретним інгредієнтом.

“Секрет успіху страви в смачному соусі барбекю, що надає ніжкам кисло-солодкого смаку. За цим рецептом курятину легко готувати вдома”, — запевняє Ектор.

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитої курятини
Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитої курятини

Для приготування курячих ніжок від шефа вам знадобиться:

  • 5 курячих гомілок;
  • 5 шматочків бекону;
  • 150 грамів соусу BBQ;
  • 50 грамів цукру;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 20 грамів олії;
  • 15 грамів будь-якого гострого соусу;
  • 2 столові ложки меду;
  • спеції: чорний мелений перець, паприка та сіль

Спосіб приготування:

Підготуйте курятину: промийте м’ясо, висушіть паперовим рушником, зачистіть кістку гомілки та обгорніть фольгою.

Змішайте чорний перець паприку та сіль з олією і замаринуйте нею ніжки. Обгорніть кожну гомілку шматочком бекону та поставте запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 – 30 хвилин.

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитої курятини
Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитої курятини

Поки ніжки готуються, зробіть соус. Для цього налийте в каструлю чи ковшик гострий соус, соус BBQ, мед, вершкове масло та цукор. Суміш потрібно закип’ятити.

Вийміть гомілки з духовки, вмочіть кожну в приготований соус та знову розкладіть на деко для запікання. Готуйте в духовці ще протягом 5 – 10 хвилин до утворення хрусткої кисло-солодкої кірочки.

Екстор Хіменес-Браво радить подавати гомілки барбекю, прикрасивши їх зеленою цибулею. Найкращим гарніром до курятини будуть свіжі овочі та зелень. Якщо ж ви любите щось “вагоміше”, то кухар радить їсти гомілки з рисом чи картоплею.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.