Бачите тісто? При випічці воно перетворюється на крем!!! Найкращий рецепт на Яблучний Спас: пиріг-невидимка

Літо, а саме час готувати щось смачненьке та корисно. Особливо зараз по повній нам потрібно накопичувати вітаміни. Давайте приготуймо разом смачний яблучний пиріг – рецепт вас здивує.

Інгредієнти:

  • 4 шт яблука
  • 2 шт яєць
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. кориці
  • Дрібка солі
  • 200 г борошна
  • 100 г молока
  • 1 ч.л. розпушувача

Спосіб приготування:

Беремо 4 яблука (приблизно 500 г) та розрізаємо їх на крупні дольки, прибираємо все зайве – кісточки та інше. Тепер нарізаємо на дрібні ломтики.

Одразу додаємо в них 1 чайну ложку кориці, але якщо ви її не любите – це не обов’язково, лише за бажанням. Ретельно перемішуємо.

Готуємо тісто, беремо місткість та розбиваємо в неї два яйця, додаємо до неї маленьку дрібку солі, 10 грамів ванільного цукру, 100 грамів звичайного цукру. Тепер збиваємо вінчиком все до пишної маси, краще скористатися блендером-вінчиком, так у вас вийде все швидше та пухкіше. Якщо збиваєте блендером, це може зайняти від 3 до 5 хвилин.

Ми отримали ніжну та пухку масу молочного кольору, а тепер додаємо в неї 100 грамів молока кімнатної температури. В окремій місткості перемішуємо 200 грамів борошна та 1 чайну ложку розпушувача. А потім додаємо все в тісто.

Перемішуємо майбутнє тісто до однорідності, можна знову скористатися блендером. Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів – верхній та нижній нагріви.

Змащуємо пергамент вершковим маслом та викладаємо його в форму. Перекладаємо одразу на пергамент яблука та заливаємо тістом.  Силіконовою лопаткою все розрівнюємо. Тепер ставимо в духовку, яка вже прогріта, на хвилин 30-35.

Наш пиріг має піднятися та зарум’янитися. Коли дістали пиріг з духовки, даємо трохи охолонути і вже потім дістаємо його з форми та пергаменту.

На готовий пиріг посипаємо цукрову пудру за бажанням, головне, одразу з’їсти.

Ми отримали нереально смачний пиріг – м’який, ароматний, ніжний та пухкий. Обов’язково приготуйте цю насолоду для дітей або онуків, їм точна сподобаються цей корисний смаколик.

Рецепт приготування яблучного пирога за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування яблучного пирога за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.

Олена Мозгова, Вікторія Мартинюк, Марія Яремчук: всі жінки Пономарьова, з якими він має спільну історію

Олександр Пономарьов має цікаву творчу діяльність і ще цікавіше особисте життя. Що відомо про кожну з жінок, яка вплинула на нього, як на особистість?

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.