facebook

Фірмовий соус “Хабанеро” – для любителів гостреньких закусок: цей рівень ви точно оціните. Простий рецептик

Часом майже кожному з нас так хочеться покуштувати страву не просто зі звичайним соусом, а з таким, від якого довго не зможеш відійти. Розповідаємо, як приготувати його на зиму.

Для тих, хто любить страви погостріше, природа вигадала унікальний овоч – перець Хабанеро, який належить до категорії найгостріших у всьому світі. За словами тих, хто куштував такий перчик, то його можна порівняти зі смаком, який би ми отримали, якщо б помножили гостроту звичайного червоного перцю на 10 або навіть на 20.

Втім, якщо ви таки хочете спробувати такий соус, то можете скористатись одним рецептом. Кулінари розповіли, як правильно готувати соус “Хабанеро”, аби отримати максимальну концентрацію смаку та мати змогу зберігати готовий додаток до страв протягом зими.

Як приготувати соус Хабанеро

Для приготування соусу для консервації на зиму вам знадобиться 23-25 перців сорту Хабанеро, 5 зубчиків часнику, 120 мілілітрів води, 120 мілілітрів яблучного оцту, 3 столові ложки цукру, 1 чайна ложка солі, 2 столові ложки кукурудзяного крохмалу.

Кулінари розповіли, як приготувати гострий соус Хабанеро на зиму в домашніх умовах
Кулінари розповіли, як приготувати гострий соус Хабанеро на зиму в домашніх умовах

Для початку потрібно видалити насіння з перців і почистити часник, а потім – подрібнити продукти за допомогою блендера. Наступним кроком потрібно додати до маси сіль і цукор, воду. Знову перемішайте все у блендері. Пересипте все у каструлю та додайте оцет. Розмішайте та поставте на вогонь.

Доведіть масу до кипіння та варіть на помірному вогні протягом 3-5 хвилин. Кукурудзяний крохмаль змішайте з 2 столовими ложками води та розмішайте, поки не зникнуть всі грудочки. Акуратно вилийте масу у каструлю. Зменште вогонь до мінімального та варіть протягом 15 хвилин із закритою кришкою. Дайте соусу охолонути та відправте в банку.

Кулінари розповіли, як приготувати гострий соус Хабанеро на зиму в домашніх умовах
Кулінари розповіли, як приготувати гострий соус Хабанеро на зиму в домашніх умовах

Під час приготування важливо користуватись витяжкою та засобами індивідуального захисту – рукавички та маска.

Популярне

Схожі статті

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.

Вони – одне лице, тільки молодша не стала такою відомою: історія життя та творчості двох сестер Ротару

Відомі українські сестри починали свою кар'єру багато років тому. Одна з родичок стала всеукраїнською зіркою, але іншій такої слави досягнути не вдалось.

“Нове прізвище – нове життя”: ексвіагрянка Надія Мейхер вже не співає – чим тепер займається попдіва

Останні роки підопічна Костянтина Меладзе Надія Мейхер не часто з'являється на публіці. Навіть усі пости в мережі видалила. Натомість тепер розпочала нове життя й повернулася до фанів.

“Лохми на голові”: зірки, які виходять у “світ” без салонної укладки – Каменських, Тіна Кароль, Ірина Білик

Деякі знаменитості без макіяжу і зачіски навіть не виходять з дому. В цей час одні з найпопулярніших артисток Тіна Кароль, Настя Каменських та Ірина Білик можуть вийти в люди навіть без зачіски.

“Актриси-конкурентки”: хто з українських красунь-акторок веде запеклі бої за ролі в найкращих серіалах

З розвинням українського кінематографу конкурувати за своє місце під сонцем стало багато акторок. Серед них можна виділити тих, з ким за провідну роль у кіно потрібно ще поборотися.

“Курочка з рідного провулочку”: 51-річний Винник хворий, а куди поділася його надійна подруга Таюне

Бек-вокалістка і дружина Олега Винника Таюне вже майже 3 роки не виходить на зв'язок з прихильниками і не веде соціальні мережі. Виявляється, весь цей час артистка перебуває за кордоном.