Тільки не кажіть цього італійцям — вони будуть плакати: як приготувати солодку лазанью зі сливами

Секретом хорошої лазаньї є правильно приготований соус бешамель. А секретом неперевершеного смаку солодкої версії страви — ванільний соус. Проста страва, яку можуть приготувати навіть діти.

Якщо ви любите випічку, але тісто готувати не виходить — не біда. Є багато рецептів десертів та інших печених страв, для яких готувати тісто не треба, або можна взяти вже готові листи. Наприклад — лазанья.

Звичайно пасту для страви можна приготувати самостійно, утім, практично в кожному продуктовому магазині сьогодні можна знайти листи для лазаньї. Це суттєво полегшує життя любителям пасти.

Солодка лазанья відрізняється від традиційної тим, що начинка — це не м’ясний соус болоньєзе, а сливи. Також замість соусу бешамель для страви потрібно зварити ванільну заправку.

Для приготування вам знадобиться:

  • 200 грамів листів для лазаньї;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 кілограм слив;
  • 0,5 літра молока;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 250 мілілітрів натурального йогурту;
  • 3 столові ложки цукру;
  • дрібка солі;
  • 2 пакетики ванільного цуккру.

Спосіб приготування:

Почистіть сливи та наріжте скибочками. Поставте на вогонь воду в каструльці чи ковші. Окріп знадобиться для того, щоб проварити пасту.

Рецепт лазаньї зі сливами: тісто готувати не треба
Рецепт лазаньї зі сливами: тісто готувати не треба

Поки вода гріється, приготуйте ванільний соус. Процес його приготування схожий на алгоритм створення соусу бешамель.

Перш за все, візьміть каструлю з товстим дном. Розтопіть у ній 80 грамів вершкового масла. Постпупово помішуючи дерев’яною чи силіконовою лопаткою, додайте борошно і трохи обсмажте. Додайте цукор, ванільний цукор та сіль і, поступово мішаючи так, щоб не утворились грудочки, влийте у суміш молоко.

Розмішуйте поки суміш не закипить і почне загущуватись. Коли соус охолоне, додайте до нього йогурт без наповнювачів. Добре змішайте.

Листи лазаньї, відварені згідно з інструкцією на упаковці, складіть шаром у форму для запікання, попередньо змазану вершковим маслом. Другий шар викладіть зі шматочків слив. Полийте сливи соусом і покрийте ще одним шаром пасти. Далі — знову сливи і соус, поки не використаєте всі продукти. Горішнім шаром має бути соус.

Рецепт лазаньї зі сливами: тісто готувати не треба
Рецепт лазаньї зі сливами: тісто готувати не треба

Випікати солодку лазанью слід протягом 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Популярне

Схожі статті

Донька Алена Делона розповіла про перший період життя без батька: “Місяць без моєї руки у твоїй”

Минув місяць з того дня, як великий Ален Делон пішов у вічність, і цей час став особливо важким для його доньки Анушки. Кожен, хто втрачав рідних, добре знає, як болісно переживати саме перші дні.

Тіна Кароль перехопила естафету від Pianoбоя: поп-діва буде обирати пісні для Нацвідбору на Євробачення

Українська поп-діва Тіна Кароль отримала почесну роль музичної продюсерки Нацвідбору на Євробачення-2025, замінивши на цій посаді Дмитра Шурова, всім відомого як Pianoбой.

Я й не здогадувалась, що можна зробити це так просто: з фаршу, грибів та сиру готую шикарний соковитий рулет

Соковитий рулет із фаршу, грибів та сиру – це справжня знахідка для тих, хто хоче здивувати дорогих їдоків чимось особливим. Такий рулет виходить надзвичайно ароматним і ніжним.