facebook

Яблучне печиво “Шарлотка”! Простіше і смачніше відомого пирога: дуже м’яке, пухке та ніжне як булочки

М'яке, ніжне та ароматне – саме таким виходить яблучне печиво за цим рецептом. Готується воно набагато простіше, ніж шарлотка, а на смак виходить навіть цікавіше.

Це яблучне печиво має назву “Шарлотка”, адже за смаком схоже на цей знаменитий пиріг. Та готується воно ще швидше і простіше, ніж шарлотка. Воно виходить дуже ніжним всередині, а зовні має приємну хрумку скоринку. Смак у нього ніжний, вершковий і з легкою кислинкою, що надають яблука.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 310 г;
  • яблука – 2 шт (400-500 г);
  • родзинки – 30 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером 1 хвилину. Далі всипаємо до яєць цукор та ванільний цукор і збиваємо ще 5 хвилин до пишності.

До збитих яєць додаємо дуже м’яке вершкове масло (можна взяти розтоплене, але не гаряче) і продовжуємо збивати міксером.

Додаємо до отриманої суміші борошно у три прийоми, а також розпушувач тіста і замішуємо тісто вінчиком, а потім лопаткою. Тісто має вийти досить густим і в’язким і липнути до рук.

Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива
Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива

Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і ріжемо некрупним кубиком. Можна нарізати яблука дуже дрібно, а можна тільки крупніше. Додаємо до тіста яблука. Також додаємо родзинки, або горішки, чи інші сухофрукти. Ретельно вимішуємо тісто.

Деко застеляємо пергаментним папером і столовою ложкою викладаємо тісто.

Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива
Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо печиво орієнтовно 20 хвилин. Печиво має стати злегка золотистим і рум’яним.

Готове печиво присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Печиво смачне у теплому і холодному вигляді. Воно дуже ніжне і пухке, як маленькі яблучні пиріжечки.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Лохми на голові”: зірки, які виходять у “світ” без салонної укладки – Каменських, Тіна Кароль, Ірина Білик

Деякі знаменитості без макіяжу і зачіски навіть не виходять з дому. В цей час одні з найпопулярніших артисток Тіна Кароль, Настя Каменських та Ірина Білик можуть вийти в люди навіть без зачіски.

“Актриси-конкурентки”: хто з українських красунь-акторок веде запеклі бої за ролі в найкращих серіалах

З розвинням українського кінематографу конкурувати за своє місце під сонцем стало багато акторок. Серед них можна виділити тих, з ким за провідну роль у кіно потрібно ще поборотися.

“Курочка з рідного провулочку”: 51-річний Винник хворий, а куди поділася його надійна подруга Таюне

Бек-вокалістка і дружина Олега Винника Таюне вже майже 3 роки не виходить на зв'язок з прихильниками і не веде соціальні мережі. Виявляється, весь цей час артистка перебуває за кордоном.

“Я не став батьком”: Володимир Дантес висловився про виховання дітей Кацуріної від першого шлюбу

Володимир Дантес зізнається, що почуває себе щасливим, виховуючи дітей своєї коханої Даші Кацуріної. При цьому співак навіть не намагається замінити їм батька.

“Видалася нагода”: Ірина Федишин вперше показала свою маму, яка виглядає нереально стильно і молодо

Відома українська співачка Ірина Федишин зачарувала мережею фотографією з мамою, з якою вони схожі як дві краплі води. Сімейним знімком знаменитість поділилася у соцмережах.

Діти Камалії повернулися в Україну після 3 років життя у Лондоні: від найбагатшого тата до найбагатшої мами

11-річні доньки Камалії Арабелла і Мірабелла після майже трьох років життя у Лондоні повернулися в Україну. Співачка зізнається, що дуже сумувала за дівчатами і зараз почувається щасливою.