Готується все на раз, два, три: рецепт десерту від матусі, яка любила балувати нас смачненьким кожного ранку

Готуємо рецепт за лічені хвилини, який обов'язково стане вашим фаворитом. Приготуйте цю смакоту для дітей – смачно, корисно та незвичайно, їм сподобається.

Інгредієнти:

  • 860 мл молока
  • 6 шт яєць
  • 110 г цукру
  • 45 г кукурудзяного крохмалю
  • Дрібка ваніліну
  • 80 г вершкового масла
  • 180 г борошна

Спосіб приготування:

Беремо каструльку та наливаємо в нього 500 мл молока, нам потрібно його прогріти на середньому вогні та довести до кипіння.

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї два яйця, додаємо до них 100 грамів, 45 грамів кукурудзяного крохмалю, дрібку ваніліну та все ретельно перемішуємо вінчиком – уникаємо комочків.

Коли наше молоко почало доходити до кипіння, прибираємо його з плити та потім додаємо 1/3 частину молока до яєць. Все ретельно перемішуємо. А потім переливаємо нашу масу в каструлю з залишком молока.

І знову ставимо на плиту – варимо заварний крем на середньому вогні, постійно перемішуємо вінчиком.

Наш крем доволі швидко заварюється – приблизно хвилини 4, постійно помішуючи його.

Наш крем готовий, охолоджуємо його – пересипаємо в іншу місткість та додаємо 50 грамів вершкового масла. Все перемішуємо силіконовою лопаткою, накриваємо харчовою плівкою та поки відкладаємо.

Готуємо тісто: беремо велику місткість, розбиваємо в неї 4 яйця, додаємо пів чайної ложки солі, 1 столову ложку цукру, звичайне просіяне борошно 180 грамів, 30 грамів розтопленого вершкового масла та все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності, і як завжди уникаємо комочків.

Потім додаємо і тісто тепле молоко – 360 мл, поступово, не все одразу та перемішуємо до однорідності.

Тісто має бути рідким, беремо противень, кладемо на нього пергамент. Наливаємо наше рідке тісто та розрівнюємо його по периметру.

Випікаємо при температурі 220 градусів 15 хвилин, потім знижуємо температуру на 180 градусів та випікаємо ще 15 хвилин. Режим обираємо верх+низ.

Даємо охолонути нашому готовому тісту. Перегортаємо тісто зворотньою стороною та перекладаємо наш крем на нього по всьому периметру.

Потім закручуємо наше тісто як рулет та відправляємо до холодильника на деякий час, аби все стабілізувалось. Мінімум година, краще поставити на дві.

Подаємо смачний десерт із фруктами – дітям сто відсотків сподобається такий смачний та незвичайний рецепт. Нехай смакує!

Рецепт приготування десерту із заварним кремом. Фото: YouTube-канал Kateryna Tarasenko
Рецепт приготування десерту із заварним кремом. Фото: YouTube-канал Kateryna Tarasenko

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.