facebook

Краще “Наполеона”! Хрусткі коржі та ніжний крем: неймовірно смачний та соковитий торт “Папірус”

Торт "Папірус" виходить набагато смачнішим класичного "Наполеона", а готується на раз-два. До вашої уваги рецепт дуже простого і дуже смачного тортика до чаю.

Торт “Наполеон” став одним із найпопулярніших десертів у всьому світі. Тоненькі коржі з листкового тіста просочені ніжним заварним кремом – це незмінна класика. Та в домашніх умовах можна приготувати торт, який схожий на “Наполеон”, але смачніший. При цьому рецепт цього торта до банального простий. Тісто для коржів готувати не потрібно, можна відразу кипити готове листкове тісто.

Необхідні інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 450 г;
  • вершки 33% – 400 мл;
  • згущене молоко – 200 г.

Спосіб приготування:

Листкове тісто потрібно розморозити у холодильнику. Нарізаємо тісто на тонкі смужки, не розкачуючи його. Викладаємо ці смужки на деко і випікаємо у зарання розігрітій духовці при температурі 220 градусів приблизно 15 хвилин.

Рецепт дуже смачного і соковитого торта з листкового тіста
Рецепт дуже смачного і соковитого торта з листкового тіста

Готуємо крем. Для цього використовуємо холодні вершки жирністю 33%. Їх переливаємо у глибоку миску і збиваємо міксером до утворення м’яких піків. Коли вершки загустіють, поступово вводимо згущене молоко і збиваємо крем міксером на маленькій швидкості. Готовий крем виходить не дуже щільним і так має бути, адже він має добре просочити коржі.

Рецепт дуже смачного і соковитого торта з листкового тіста
Рецепт дуже смачного і соковитого торта з листкового тіста

Беремо форму, в якій будемо збирати торт, вона має бути з бортиками. Вистеляємо форму харчовою плівкою. Дно форми змащуємо кремом і викладаємо запечені палички з листкового тіста. Далі викладаємо щедрий шар крему і знову шар паличок. останнім шаром має бути крем.

Рецепт дуже смачного і соковитого торта з листкового тіста
Рецепт дуже смачного і соковитого торта з листкового тіста

Зверху торт прикрашаємо крихтою з коржів. Затягуємо торт плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 12 годин, але чим довше він постоїть, тим ніжнішим буде.

Через 12 годин виймаємо торт з форми, прибераємо харчову плівку і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Я не став батьком”: Володимир Дантес висловився про виховання дітей Кацуріної від першого шлюбу

Володимир Дантес зізнається, що почуває себе щасливим, виховуючи дітей своєї коханої Даші Кацуріної. При цьому співак навіть не намагається замінити їм батька.

“Видалася нагода”: Ірина Федишин вперше показала свою маму, яка виглядає нереально стильно і молодо

Відома українська співачка Ірина Федишин зачарувала мережею фотографією з мамою, з якою вони схожі як дві краплі води. Сімейним знімком знаменитість поділилася у соцмережах.

Діти Камалії повернулися в Україну після 3 років життя у Лондоні: від найбагатшого тата до найбагатшої мами

11-річні доньки Камалії Арабелла і Мірабелла після майже трьох років життя у Лондоні повернулися в Україну. Співачка зізнається, що дуже сумувала за дівчатами і зараз почувається щасливою.

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.