facebook

Класичний салат, який люблять усі! Не Олів’є і не Шуба, а зі столу йде швидше за них – смачний рецепт

Цей смачний салат з куркою та буряком сподобається кожному. Він виходить неймовірно ніжним, соковитим і прикрасить будь-який святковий стіл.

Якщо ви любите дивувати своїх гостей новими та смачними стравами і більше не хочете подавати набридливі Олів’є та Шубу, зверніть увагу на цей рецепт. Салат з куркою і буряком виходить дуже цікавим на смак та має яскравий вигляд. Такий салат стане зіркою будь-якого святкового столу.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 3 шт;
  • куряче філе – 1 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • чорнослив – 150 г;
  • яйця – 4 шт;
  • майонез – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикрашання.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно відварити, або запекти у духовці та охолодити. З запеченим буряком салат вийде ще смачнішим, адже такий буряк має більш насичений смак. Буряк очищаємо і натираємо на крупну тертку.

Куряче філе відварюємо у підсоленій воді 20 хвилин після закипання і залишаємо охолоджуватися в бульйоні, щоб курка була більш соковита. Нарізаємо м’ясо дрібним кубиком.

Варені яйця і твердий сир натираємо на крупній тертці. Чорнослив ріжемо дрібним кубиком.

Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком
Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком

Беремо плоску тарілку для формування салату. Для того, щоб форма салата була ідеально круглою, можна скористатися кондитерським кільцем.

Першим шаром викладаємо половину всього натертого буряка (сік прибираємо), розрівнюємо і злегка присолюємо і змащуємо майонезом. Другим шаром викладаємо натерті яйця, трішки солі та майонез. Далі викладаємо курку. Її також змащуємо майонезом, а на верх викладаємо чорнослив.

Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком
Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком

Робимо невеличку сіточку з майонезу і викладаємо натертий сир і знову змащуємо майонезом.

Завершальним шаром знову викладаємо буряк, присолюємо його та змащуємо майонезом. Накриваємо салат харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину настоятися.

Готовий салат прикрашаємо зеленню, або іншими способами по вашому бажанню і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?