facebook

Бабусин рецепт, якому 100 років! Швидкі пиріжки на кефірі з особливою начинкою: дуже ніжні і смачні

Пиріжки за цим рецептом готуються миттєво, а на смак вони неперевершені. Смачне і ніжне тісто та особлива начинка, яка сподобається кожному – спробуйте і ви.

Багато господинь не готує вдома пиріжки через те, що на це потрібно багато часу. Та насправді існують рецепти пиріжків, які готуються дже швидко і не потребують особливих вмінь та зусиль.

Пропонуємо до вашої уваги саме такий рецепт. Тісто для цих пиріжків готується буквально 5 хвилин. Начинка тут дуже цікава: картопля + плавлений сирок. Пиріжки виходять дуже ніжними і нереально смачними.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • кефір – 250 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 400 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • олія – 20 мл.

Для начинки:

  • картопля – 5 шт;
  • плавлений сирок – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • вершкове масло – 30 г;
  • зелень, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста кефір кімнатної температури змішуємо з яйцем, цукром, сіллю та содою. Перемішуємо до однорідності та додаємо олію.

Далі порційно вводимо до рідких інгредієнтів борошно. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Готове тісто виходить м’яким, еластичним і ледь липне до рук. Закриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому трохи відпочити.

Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою
Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою

Готуємо начинку. Картоплю відварюємо до готовності у підсоленій воді. Всю воду з картоплі зливаємо і товчемо її у пюре з додаванням вершкового масла.

Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на рослинній олії до золотистості. Додаємо до пюре обсмажену цибулю, а також натертий на дрібній тертці плавлений сирок. Також додаємо дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо до розчинення сиру у картоплі.

Тісто розділяємо на 10 частин і формуємо класичні пиріжки з начинкою із картоплі. Кожен пиріжок розкачуємо качалкою до отримання тонкого коржика.

Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою
Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою

Обсмажуємо пиріжки у великій кількості розпеченої олії до золотистості з двох сторін.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?