facebook

Котлети по-французьки: рецепт, який випросила у свекрухи! Це її коронна страва – дуже смачні і соковиті

Соковиті, ніжні, дуже смачні і оригінальні – саме такими виходять котлети по-французьки за таким рецептом. Їх можна приготувати просто на вечерю, або подати на святковий стіл.

Котлети – проста та звична для всіх страва із фаршу. Якщо в 90-х котлети подавали на святковий стіл, то зараз це буденна страва, яку гостям не пропонують. Та котлети можна приготувати по-новому і зробити з цієї банальної страви справжній шедевр.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і оригінальний рецепт котлет по-французьки у духовці. Страва має призентабельний вигляд і дуже смачна.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 700 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 1 зуб.;
  • батон – 100 г;
  • кефір – 150 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Для начинки:

  • помідори – 2 шт;
  • мариновані огірки – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • сметана (майонез) – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Нарізаємо вчорашній батон кубиком і замочуємо його у кефірі. Одну середню цибулину нарізаємо досить крупно. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо і викладаємо цибулю та обсмажуємо до золотистості.

Куряче філе 700 г розрізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку. Можна взяти вже готовий курячий фарш. Обсмажену цибулю і зубчик часнику також перекручуємо через м’ясорубку. Замочений у кефірі батон також подрібнюємо і все це додаємо до фаршу. Фарш солимо, перчимо, додаємо 1 яйце і добре перемішуємо. Фарш відбиваємо.

Для начинки одну невелику цибулину нарізаємо чверть кільцями і заливаємо окропом.

Два невеликі помідори нарізаємо тонкими кружальцями. Мариновані огірки нарізаємо тонкими скибочками. Сир твердий натираємо на середній тертці.

Деко застеляємо папером для випікання. За допомогою кулінарного кільця формуємо із фаршу плоскі котлети.

Рецепт соковитих котлет по-французьки з сиром
Рецепт соковитих котлет по-французьки з сиром

На фарш укладаємо по два кружки помідорів. Цибулю відкидаємо на сито і викладаємо на помідори. Потім розподіляємо скибочки огірків. Посипаємо все сиром і наносимо сіточку зі сметани або майонезу.

Рецепт соковитих котлет по-французьки з сиром
Рецепт соковитих котлет по-французьки з сиром

Відправляємо випікатися у розігріту духовку до 180 ° C на 20-25 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?