За 5 хвилин – “Яблучне чудо” до чаю. Смачніше і простіше за млинці, оладки та сирники – рецепт на мільйон!!!

Знайшла швидкий рецепт десерту з яблук – поки ще сезон, не проґавте цю можливість, насолодитися нереальною смакотою. Готуємо швидко та смачно!

Приготуймо смачнючий десерт з яблук – без духовки та довгого випікання, за 20 хвилин у вас буде готовий десерт до чаю, від якого жоден гість не зможе відірватися.

Інгредієнти:

  • 2 шт яблук
  • 1 ст.л. +40 г окремо цукру
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 10 г вершкового маслу
  • 1 яйце
  • 120 г борошна
  • 0.5 ч.л. розпушувача
  • 180 г сметани або йогурту
  • 10 г ванільного цукру
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

Беремо два яблука, розрізаємо на чотири частини та зачищуємо від кісточок та зайвої серцевини. Далі розрізаємо ще на три частини кожний ломтик.

Беремо пательню, розігріваємо її на середньому вогні, додаємо на неї 10 грамів вершкового масла, розтоплюємо його та перекладаємо після цього шматочки яблука. Додаємо до них 1 столову ложку цукру та продовжуємо смажити.

Потім додаємо 1 чайну ложку кориці та 1 столову ложку лимонного соку (зі свіжого лимона). Все ретельно перемішуємо та смажимо яблука на маленькому вогні хвилин 5-7.

Робимо тісто – беремо велику місткість, розбиваємо в неї 1 яйце, додаємо дрібку солі, 40 грамів цукру, 10 грамів ванільного цукру і все ретельно перемішуємо вінчиком.

Потім додаємо 180 грамів сметани або йогурту – що бажаєте, далі знову ретельно перемішуємо вінчиком.

Сметана, йогурт та яйце мають бути кімнатної температури. Потім додаємо 120 грамів борошна та 0.5 чайної ложки розпушувача – перемішуємо вінчиком.

Готове тісто потрібно вилити на яблука, що смажаться на пательні. Накриваємо нашу пательню кришкою та смажимо на маленькому вогні хвилин 15.

Коли на поверхні не буде сирого тіста, накриваємо його шматочком пергаменту і тарілкою – перегортаємо обережно та отримуємо красиву подачу яблучного десерта. Перегортаємо зворотну сторону та ще 5 хвилин випікаємо на пательні разом із пергаментом.

Аромат, смак – це просто щось неймовірне, обов’язково спробуйте приготувати цей ніжний десерт до чаю, адже інгредієнтів та зусиль – зовсім мінімум потрібно.

Рецепт приготування яблучного десерту за 20 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування яблучного десерту за 20 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.