facebook

Солодку кукурудзу на салати взимку не купляю, бо закриваю влітку сама: по 30 баночок – ще краще, ніж покупна

Якщо полюбляєте додавати солодку кукурудзу в салати не лише на Новий рік, доведеться потурбуватися про це завчасно. За цим рецептом плоди вийдуть соковитими та солодкуватими.

Вам знадобиться:

  • 18 початків кукурудзи;
  • 3 л води;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 12 ст.лож. цукру;
  • 3 ст.лож. оцту.
Солодка кукурудза, консервована в домашніх умовах

Для консервування кукурудзи обирайте солодкі сорти. Потрібні молоді початки. Тоді на 1 півлітрову баночку піде 3 качани. У підсумку матимете відразу 6 слоїків соковитого запасу на зиму.

Залийте воду в каструлю й поставте на плиту. Коли закипить, закладайте на 1 хвилину качанчики. Після бланшування відразу ж опускайте у холодну воду й тримайте, допоки не прохолонуть.

Солодка кукурудза, консервована в домашніх умовах

Тепер беріться до приготування розсолу. Залийте у каструлю 3 л води. Додайте цукор і сіль. Влийте оцет. Нехай закипить. Час від часу перемішуйте рідину. Тим часом кукурудзяні качани трішки прохололи. Тож відділіть зернятка.

Солодка кукурудза, консервована в домашніх умовах

Розкладіть їх по простерилізованих слоїках так, щоб залишалося 3 см до верху. Залийте розсолом. Накрийте кришками й виставте у каструлю, на дно якої простеліть рушничок. Залийте водою, щоб діставала до плечиків і стерилізуйте 2 години з моменту закипання.

Солодка кукурудза, консервована в домашніх умовах

Закрутіть банки з кукурудзою, переверніть кришками донизу. Закутайте теплою курткою. Залиште у такому вигляді холонути. Після цього виставте на зберігання у прохолодне місце.

Тепер можна взимку відкрити баночку й додавати солодку кукурудзу хоч у салат, хоч у гарячу страву. Виходить набагато смачніше, аніж аналогічні вироби з магазину. Домашні вас розцілують за таку закрутку.

Популярне

Схожі статті

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.

“Блискуча маківка”: Ці міцні горішки стали лисими, але пишаються цим – Потап, Влад Яма, Євген Кошовий

Тема облисіння сьогодні є гострою серед багатьох чоловіків. Проте серед українських зірок є ті, хто не боїться змін у зовнішності та робить свою лису голову частиною особистого стилю.

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.

Вони – одне лице, тільки молодша не стала такою відомою: історія життя та творчості двох сестер Ротару

Відомі українські сестри починали свою кар'єру багато років тому. Одна з родичок стала всеукраїнською зіркою, але іншій такої слави досягнути не вдалось.