Сама з’їдаю банку за раз! Дуже смачна аджика на зиму з помідорів і перцю: перевірений роками рецепт

Смачна, соковита, з яскравим смаком і гостринкою – така аджика взимку розлетиться моментально. Такий домашній соус набагато корисніший магазинного і набагато смачніший.

Аджика – грузинська гостра приправа-соус, яку вже багато років поспіль готують і в Україні. Аджику можна закривати на зиму. В сезон помідорів, обов’язково приготуйте аджику на зиму за цим рецептом. Баланс спецій тут ідеальний. Вона виходить кисло-солодкою, з приємною гостринкою і яскравим ароматом.

Необхідні інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;
  • болгарський перець – 2 кг;
  • гострий перець чилі – 0,4 кг;
  • часник – 0,4 кг;
  • сіль – 80 г;
  • цукор – 150 г;
  • оцет (9%) – 100 мл.

Спосіб приготування:

Для аджики використовуємо спілі і м’ясисті помідори. Ідеально підійдуть томати сорту “Сливка”. Болгарський перець використовує червоного кольору, щоб колір аджики був насиченим і яскравим. Всі овочі ретельно миємо, а болгарський перець та перець-чилі чистимо від насіння.

Помідори перекручуємо через м’ясорубку з середньою решіткою. Також через м’ясорубку пропускаємо болгарський перець, перець чилі та часник. Перекладаємо все в одну велику каструлю об’ємом не менше 5 літрів і ставимо на вогонь.

Рецепт смачної аджики з помідорів і перцю на зиму
Рецепт смачної аджики з помідорів і перцю на зиму

Доводимо аджику до кипіння і додаємо до неї сіль, цукор, оцет і добре перемішуємо. Робимо маленький вогонь і варимо на маленькому вогні 30 хвилин.

Готову аджику розливаємо по стерильним банкам і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки верх дном і залишаємо так до повного охолодження.

Рецепт смачної аджики з помідорів і перцю на зиму
Рецепт смачної аджики з помідорів і перцю на зиму

З такої кількості продуктів виходить 4-4,5 л аджики. Таку заготовку на зиму можна зберігати не лише в погребі, чи в холодильнику, а й при кімнатній температурі. Аджика виходить дуже смачною, соковитою, пікантною, з приємною гостротою та яскравим ароматом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?