Мариную на зиму моркву з солодким перцем: всі, хто спробував, без рецепта не йшли. Закуска на будь-яку подію

Пропонуємо вам сьогодні цікавий рецепт маринування овочів. Спробуйте цей варіант з морквою та солодким перцем. Впевнені, така закуска точно порадує вас взимку.

Без пастеризації, але з надійною технологією збереження — ці овочі стануть чудовим доповненням до вашого раціону. Тільки обов’язково дотримуйтесь рецепта.

З цієї кількості продуктів у вас вийде приблизно 7 півлітрових банок.

Складники:

  • Перець солодкий. Радимо сорт капі  (тип солодкого перцю, що асоціюється з паприкою) — 3 кг
  • Морква — 3 кг
  • Гострий перець — 50 г
  • Часник — 2 головки
  • Оцет — 1,5 склянки (300 мл) (можна використовувати яблучний або виноградний оцет)
  • Кам’яна сіль — 2 столові ложки
  • Сік 1 лимона
  • Оливкова олія — 1 стакан (200 мл)

Приготування

Як замаринувати на зиму моркву із солодким перцем

Почищену, помиту та обсушену моркву потрібно натерти на корейській терці, щоб отримати тонкі, довгі смужки, які збережуть свою структуру і хрусткість після маринування. Перець капі, гострий перець та часник почистьте та подрібніть у блендері до пастоподібного стану.

У мисці, що не окислюється, з’єднайте натерту моркву з перцево-часниковою масою. Влийте оцет, сік лимона й всипте кам’яну сіль. Все добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно просочилися маринадом. Далі накрийте миску кришкою і залиште на 4 години при кімнатній температурі. Це дозволить овочам ввібрати маринад і розкрити свої смаки. А коли вказаний час сплине, влийте оливкову олію в овочеву суміш і ще раз добре перемішайте. Олія не тільки додасть смаку, але й допоможе зберегти овочі свіжими та соковитими.

Тепер розкладіть готову суміш по попередньо стерилізованих банках, залишаючи трохи місця до країв. Ложкою ущільніть та розрівняйте поверхню. Чистою серветкою добре протріть шийку банки по колу, а тоді закрийте їх стерильними сухими (!)  кришками й ретельно закрутіть.

Популярне

Схожі статті

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.

Печу до чаю ледь не щодня! Пиріг за 30 хвилин з простих інгредієнтів: дуже пухкий, ніжний і смачний – рецепт

Такий пиріг до чаю можна пекти хоть щодня! Він дуже простий у приготуванні, а його смак просто не перевершенний. При цьому готується він з найпростіших продуктів.