“І до ресторану не ходи!”: курячу печінку запікаю з кабачками так, що домашні навіть тарілки вилизують

Усього за 25 хвилин можна приготувати смачну вечерю. Курячу печінку змішайте з кабачками й запікайте під медовим соусом з бальзамічним оцтом. Вийде не очікувано дуже смачно.

Вам знадобиться:

  • 300 г курячої печінки;
  • 1 кабачок;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст.лож. бальзамічного оцту;
  • 1 ст.лож. меду;
  • 1 ст.лож. оливкової олії;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Куряча печінка з кабачками, запечена в духовці

Щоб запекти курячу печінку, бажано брати охолоджений субпродукт. Тоді страва вийде соковитішою. Якщо користуєтеся замороженою печінкою, розморозьте її на нижній поличці холодильника.

Печінку промийте, обсушіть, видаліть плівочки. Можете нарізати на дрібніші шматочки. Змішайте з бальзамічним оцтом, медом, оливковою олією. Всипте сіль та перець. Обчищений часник пропустіть крізь прес і додайте до загальної маси.

Куряча печінка з кабачками, запечена в духовці

Акуратно перемішайте часник і залиште маринуватися на 20 хвилин. Тим часом вимийте молодий кабачок, обсушіть і наріжте кружальцями. Якщо овоч у вас перезрілий, тоді шкуринку треба зняти, а ще вирізати насіння.

Куряча печінка з кабачками, запечена в духовці

У форму викладіть половину кабачків. Далі розподіліть печінку разом із маринадом. Накрийте рештою кабачків. Розігрійте духовку до 180 градусів. Бажано увімкнути, щойно почнете підготовку до приготування страви.

Куряча печінка з кабачками, запечена в духовці

Випікайте 25 хвилин. Не перетримуйте страву у духовій шафі, бо печінка може стати жорсткою. Подавайте до столу з будь-яким гарніром – картоплею, рисом, гречкою, макаронами.

Якщо переживаєте, що печінка може вийти гіркою, залийте шматочки водою, яка щойно закипіла. Витримайте у такому вигляді кілька хвилин. Далі робіть усе так, як описано в рецепті. Тепер можете бути спокійними – шматочки будуть ніжними та м’якими.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.