На столі стільки всього, а гості “налягають” на цю страву: салат з курячого філе та ще деяких продуктів

Уявіть: стіл ломиться від різноманіття страв, але є одне блюдо, до якого гості постійно тягнуться знову і знову. Цікаво, що цей фаворит застілля не тільки смачний, а й напрочуд  легко готується.

І це не що інше, як простий, але надзвичайно смачний салат із курячого філе, свіжого огірка, яєць та кукурудзи.

Інгредієнти

  • Половинка курячої грудки
  • Середня ріпчаста цибулина 1 штука
  • Свіжий огірок середнього розміру 1 штука
  • Консервована кукурудза 1 баночка (340 г);
  • Зварені круто яйця 4 штуки
  • Майонез (бажано домашній) – на смак.

Для маринування цибулі:

  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столові ложки оцту (9%)
  • Окріп

Приготування

Поживний салат з курячого філе

Почніть з маринування цибулі. Почистьте її й наріжте тонкими півкільцями. Потім у мисці змішайте сіль, цукор та оцет. Висипте туди цибулю і добре перемішайте, щоб маринад рівномірно вкрив кожен шматочок. Долийте трохи окропу (приблизно 50-70 мл) для кращого покриття. Тепер залиште маринуватися на 20-30 хвилин. За цей час вона стане м’якшою, втратить свою гіркоту, набуде приємної кислинки та збагатить салат свіжістю.

Поки процес маринування триває, можна приготувати решту компонентів салату. Відваріть курячу грудку в підсоленій воді до готовності. Зазвичай на це йде 15-20 хвилин після закипання. Остудіть її, а потім наріжте кубиками або розберіть на волокна – як вам більше до вподоби.

Відварені яйця почистьте від шкарлупи та наріжте часточками. Огірок також дрібно покришіть, а з консервованої кукурудзи злийте рідину.

Ось тепер настав час поєднати продукти у великому салатнику. Не забудьте покласти до усього мариновану цибулю, яку перед цим потрібно злегка відтиснути від зайвої рідини. Заправте масу майонезом до свого смаку. Добре перемішайте, щоб усе рівномірно поєдналося.

Готовий салат можна відразу подавати до столу, але краще дати йому постояти в холодильнику хоча б 30 хвилин, щоб інгредієнти максимально просочилися і змішалися зі смаками. Перед подачею його можна прикрасити свіжою зеленню для більшого ефекту.

Популярне

Схожі статті

“Темна цегла, Г-образна форма, 2 поверхи”: як виглядає будинок, в якому зростають нащадки Сергія Тігіпка

Бізнесмен Сергій Тігіпко був тричі одружений та має 8 дітей. Нині його дружиною є Алла Зіневич, яка подарувала коханому чоловіку аж чотирьох нащадків. В якому будинку зростають дітлахи?

Переможниця “Холостяка 11” Анна Богдан тотально змінила імідж і “бахнула” каре: без кучерів а-ля Каменських

На шоу "Холостяк 11" ми звикли бачити Анну Богдан, яка врешті й здобула перемогу, з довгим кучерявим волоссям. Та днями дівчина позбулася зачіски а-ля Каменських й постала з коротким прямим каре.

Зачарував її ще до зустрічі: Марічка Падалко не змогла стримати почуттів та емоцій до чоловіка, але не свого

За довгий час роботи на телебаченні, Марічці Падалко доводилося брати інтерв'ю у купи людей. Але цього разу ведуча ніяк не могла повірити, що перед очима справжня голлівудська легенда.