Я дуже люблю мармелад, але більше його не купую: варення з мармеладними шматочками груші та апельсинів краще

Іноді хочеться чогось особливого, того, що поєднує в собі знайомі смаки з новими відтінками. Варення з груш і апельсинів — з цієї категорії. 

А коли фрукти під час варіння перетворюються на майже мармеладні шматочки, це варення стає справжнім витвором мистецтва, який так і хочеться намазати на свіжий тост чи додати до чашки чаю.

Інгредієнти

  • 1 кг стиглих груш (сорт на ваш вибір, але найкраще підійдуть м’які сорти)
  • 2 апельсини (разом з цедрою)
  • 1 кг цукру
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 100 мл води
  • 1 пакетик ванільного цукру (10 г) для легкого аромату

Приготування

Варення з груші та апельсинів

Вибирайте стиглі груші, які легко нарізати, але не переспілі. Ретельно вимийте фрукти, відчистьте їх від шкірки та серцевини та наріжте кубиками розміром приблизно 1,5 см — ці шматочки при варінні перетворяться на майже мармеладну структуру.

Далі зріжте цедру з апельсинів, намагаючись залишити білу частину якомога менше, щоб уникнути гіркоти. Цедру подрібніть на дрібні смужки або натріть на тертці. Самі апельсини звільніть від шкірки й білих прожилок, а тоді наріжте на невеликі шматочки, видаляючи кісточки.

У зручній за розміром каструлі змішайте груші, апельсини, цукор і лимонний сік. Дайте фруктам постояти 2-3 години, щоб вони пустили рідину і цукор почав розчинятися. Після того влийте воду і поставте на повільний вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли варення закипить, варіть його 10-15 хвилин, знімаючи пінку. Потім вимкніть вогонь і дайте охолонути протягом 5-6 годин.

Після охолодження, знову доведіть його до кипіння. Варіть ще 10-15 хвилин, доки шматочки груш і апельсинів почнуть набувати напівпрозорого вигляду, а сироп стане густішим. Це і є той момент, коли груші починають набувати мармеладної текстури. Додайте ванільний цукор і знову проваріть декілька хвилин.

Перевірте густоту варення — капніть трохи на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається, варення готове. Розлийте його по стерилізованих банках, закрийте кришками та дайте охолонути при кімнатній температурі.

Популярне

Схожі статті

Після гучного конфлікту з сестрою: де зараз Наталія Сумська, яка не бажає миритися з молодшою Ольгою

Не так давно акторка Ольга Сумська розповіла про конфлікт зі своєю старшою сестрою Наталею. Після цього Наталія Сумська не виходила на зв'язок зі своїми прихильниками.

Важко повірити, що так виглядає мама Тіни Кароль: є фото Світлани Андріївни – не схожі від слова зовсім

Тіна Кароль співає на українській сцені вже 20 років. За весь цей час співачка лише кілька разів показувала свою матір у соціальних мережах і один раз розповідала про неї в інтерв'ю

Блукають світом з мамою Пугачовою і татом Галкіним: ЛІзі та Гаррі – 11 років! Як виглядають найвідоміші діти

18 вересня діти Максима Галкіна і Алли Пугачової Ліза та Гаррі святкують свій 11-й день народження. Шоумен показав, як підросли двійнята і яке свято він для них влаштував.