Зробила шедевральний десерт з “цілісінької” груші: дала спробувати подружкам. Результат — з’їли все начисто

Мало того, що смачно, це ще й неймовірно красиво: цілісінькі груші, аж прозорі, у бурштиновому сиропі. Що може бути кращим за цей десерт, що увібрав в себе аромат кардамону, бодяну та кориці? 

Такі груші в сиропі стануть справжнім зимовим делікатесом, який можна подавати як окремий десерт або додавати до випічки. Консервація цілих фруктів у поєднанні з прянощами дарує справжню насолоду під час холодних зимових вечорів.

Інгредієнти

  • 1 кг маленьких або середніх груш (щільні, стиглі, але не переспілі)
  • 1 кг цукру
  • 300 мл води
  • Кардамон — 3-4 штуки
  • Бодян — 1 зірочка
  • Кориця — 1 паличка
  • Гвоздика — 4-5 бутонів

Приготування

Десерт з цілісінької груші у сиропі

Для цього десерту найкраще підійдуть маленькі, щільні груші, наприклад “Лісова красуня”,  — вони мають зберігати свою форму після консервації. Тому вибирайте фрукти без вм’ятин або пошкоджень, з рівномірним забарвленням. Отже, ретельно вимийте їх, залишаючи плодоніжки, щоб фрукти виглядали естетично. Почистьте від шкірки.

Зваріть сироп. Для цього у зручній каструлі з’єднайте цукор та воду. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться, а тоді всипте груші. Зніміть каструлю з плити та дайте масі охолонути. Радимо притиснути плоди імпровізованим пресом, щоб вони не спливали. Після охолодження поверніть на вогонь, доведіть до кипіння, а через 10 хвилин вимкніть конфорку. Далі протягом 8 годин нехай груші остигають.

Після того додайте кардамон, бодян, паличку кориці та гвоздику, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, а тоді зменште його до повільного й готуйте, знімаючи пінку, 20 хвилин.

Поки груші варяться, підготуйте стерилізовані банки, в які потім обережно розкладіть плоди та розлийте сироп. Закрийте їх герметично стерильними кришками.

Цей десерт чудово підходить для святкового столу — просто подавайте груші з сиропом як окремий десерт або додайте до морозива, йогурту чи сирників.

Популярне

Схожі статті

“Темна цегла, Г-образна форма, 2 поверхи”: як виглядає будинок, в якому зростають нащадки Сергія Тігіпка

Бізнесмен Сергій Тігіпко був тричі одружений та має 8 дітей. Нині його дружиною є Алла Зіневич, яка подарувала коханому чоловіку аж чотирьох нащадків. В якому будинку зростають дітлахи?

Переможниця “Холостяка 11” Анна Богдан тотально змінила імідж і “бахнула” каре: без кучерів а-ля Каменських

На шоу "Холостяк 11" ми звикли бачити Анну Богдан, яка врешті й здобула перемогу, з довгим кучерявим волоссям. Та днями дівчина позбулася зачіски а-ля Каменських й постала з коротким прямим каре.

Зачарував її ще до зустрічі: Марічка Падалко не змогла стримати почуттів та емоцій до чоловіка, але не свого

За довгий час роботи на телебаченні, Марічці Падалко доводилося брати інтерв'ю у купи людей. Але цього разу ведуча ніяк не могла повірити, що перед очима справжня голлівудська легенда.