“Виходить дуже солодко й дуже смачно”: за 5 хвилин без духовки й замішування тіста роблю коржики безе

Якщо хочеться чогось солоденького, можна впоратися всього за 5 хвилин. Любителі безе обов'язково оцінять смаколик. Скористайтеся мікрохвильовою піччю, і все буде готово буквально за мить.

Вам знадобиться:

  • 1 яєчний білок;
  • 200 г цукрової пудри.
Безе за 5 хвилин у мікрохвильовці

Звісно, безе у мікрохвильовці буде на вигляд не зовсім таке, як ми звикли бачити. Натомість смак дуже подібний. Тим паче достатньо буде всього 2 інгредієнтів. За бажанням, можете зробити смакову добавку – ванілін чи лимонну кислоту. Тільки додавайте зовсім трішечки – на кінчику ножа. Так десерт вийде смачнішим.

Безе за 5 хвилин у мікрохвильовці

Акуратно відділіть в яйці білок від жовтка. Нам знадобиться тільки біла частина, а жовту можете поставити в холодильник і згодом застосувати, наприклад, для приготування оладок чи іншої випічки.

Безе за 5 хвилин у мікрохвильовці

У глибоку мисочку насипте цукрову пудру. Якщо немає готової, можете зробити самотужки з цукру, перемоловши його в блендері. Додайте яєчний білок. Розітріть масу вінчиком. Якщо хочете швидше, тоді скористайтеся міксером.

Якщо маса вийде густою, зробіть руками кульки. Якщо рідкувата, тоді скористайтеся кондитерським шприцом, щоб видавити порції. Вичавлюйте на деко, встелене пергаментом.

Безе за 5 хвилин у мікрохвильовці

Робіть заготовини невеликими, бо це не духовка, й великі шматочки просто не пропечуться. Виставте потужність 750 Ватт і час: 1 хвилину. Коли почуєте звуковий сигнал, відразу дверцята не відчиняйте.

Нехай безе ще трішки підсохнуть. На це піде близько 2 хвилин. Дістаньте деко, обережно відділіть безе від пергаментного паперу. Тепер можете смакувати солодощами з чаєм чи кавою. Можете також перемастити білі шматочки кремом і викласти у вигляді тортика.

Популярне

Схожі статті

“Темна цегла, Г-образна форма, 2 поверхи”: як виглядає будинок, в якому зростають нащадки Сергія Тігіпка

Бізнесмен Сергій Тігіпко був тричі одружений та має 8 дітей. Нині його дружиною є Алла Зіневич, яка подарувала коханому чоловіку аж чотирьох нащадків. В якому будинку зростають дітлахи?

Переможниця “Холостяка 11” Анна Богдан тотально змінила імідж і “бахнула” каре: без кучерів а-ля Каменських

На шоу "Холостяк 11" ми звикли бачити Анну Богдан, яка врешті й здобула перемогу, з довгим кучерявим волоссям. Та днями дівчина позбулася зачіски а-ля Каменських й постала з коротким прямим каре.

Зачарував її ще до зустрічі: Марічка Падалко не змогла стримати почуттів та емоцій до чоловіка, але не свого

За довгий час роботи на телебаченні, Марічці Падалко доводилося брати інтерв'ю у купи людей. Але цього разу ведуча ніяк не могла повірити, що перед очима справжня голлівудська легенда.