Оладки без борошна! 1 склянка кефіру, 2 яйця і ціла гора смакоти готова: простий і швидкий рецепт

Смачні, пухкі і не вбирають олію під час смаження – саме такими виходять оладки за цим рецептом. Найцікавіше, що готуються вони без грама борошна.

Пухкі і ніжні оладки у багатьох асоціюються з дитинством. Їх часто готувала мама на сніданок і подавала до столу разом зі сметаною та варенням.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт оладок, які своїм смаком повернуть вас у дитинство. Оладки за цим рецептом не лише смачні, а й цікаві та незвичайні. Справа в тому, що готуються вони без грама борошна. Замість борошна у рецепті додається манна крупа.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 50 г;
  • кефір – 250 мл;
  • сіль – дрібка;
  • сода – 1 ч.л;
  • ванільний цукор – 1 ч.л;
  • манна крупа – 350 г;
  • олія – 3 ст.л + олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ваніль і змішуємо вінчиком до однорідності. Далі в яєчну суміш вливаємо кефір і зверху додаємо соду. Знову перемішуємо. Наступним етапом – всипаємо манну крупу і все ретельно перемішуємо. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна
Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна

Як сплине час, додаємо до тіста рослинну олію, ще раз добре все перемішуємо і відправляємся смажити оладки. Смажити оладки потрібно на розігрітій пательні з невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо тісто на сковорідку столовою ложкою і смажимо на середньому вогні до золотистості з двох сторін. Кришкою сковорідку накривати не потрібно.

Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна
Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна

Готові оладки подаємо до столу гарячими. Вони відмінно смакують зі сметаною, джемом, медом та згущеним молоком.

Варто додати, що такі оладки смачні не тільки в гарячому, а й в холодному вигляді, тому їх можна брати з собою в якості перекусу на роботу та давати дітям у школу. Оладки мають приємний смак і ніжну текстуру.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Що не поділив із першою і чому приховав весілля з другою”: Сергій Притула не любить говорити про особисте

43-річний Сергій Притула не любить говорити про особисте життя. Навіть друге весілля зіграв в умовах особливої таємничості. Та все ж дещо із життя шоумена-волонтера вдалося дізнатися.

Таємні романи зірок, які розкрилися лише зараз: Тарабарова “любилася” з Дантесом, а Таяна – з Коляденком

Медійні люди часто приховують своє особисте життя і лише через багато років виходять назовні їхні секрети. Про які таємні романи стало відомо нещодавно, читайте далі у матеріалі.

Баклажани по-середземноморськи: таку закуску не гріх і гостям подати – здивуються та запишуть рецепт

Якщо хочеться взяти звичайні продукти й приготувати щось екзотичне, скористайтеся рецептом баклажанів по-середземноморськи. Така подача неабияк захопить всіх присутніх за столом.