Фарширую перці, але не тушу, а запікаю: хоч на сніданок, хоч на вечерю по 2 рази на тиждень – не набридає

Якщо запекти нафаршировані половинки болгарських перців на вечерю, то ще й на завтра на сніданок залишиться. Ніхто з домашніх не відмовиться поласувати подібною смакотою.

Вам знадобиться:

  • 4 великих болгарських перці;
  • 2 помідори;
  • 80 г шинки;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 пір’їни зеленої цибулі;
  • 3 гілочки кропу;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. олії.
  • 4 яйця;
  • 0,2 ч.лож. солі.
Фаршировані перці, запечені в духовці

Щоб приготувати фарширований перець у духовці, овочі вимийте та розріжте навпіл. Видаліть серцевину. Хвостики залиште. Змастіть кожну половинку перчин ззовні та зсередини олією.

Викладіть човники на деко, яке попередньо вистеліть пергаментним папером. Тепер беріться до приготування начинки. Яйця вбийте в мисочку й розбовтайте вінчиком. Помідори вимийте й наріжте кубиками. Додайте до яєць.

Фаршировані перці, запечені в духовці

Туди ж відправте нарізану зелену цибулю. Кріп теж подрібніть і доєднайте до решти інгредієнтів. Шинку наріжте дрібними кубиками й змішайте з яєчною масою. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес й додайте до начинки.

Фаршировані перці, запечені в духовці

Залишиться лише натерти шматочок твердого сиру на тертушці та ретельно перемішати всі інгредієнти. Не забудьте посолити та поперчити на власний смак. Отриманою начинкою нафаршируйте підготовлені половинки перців із гіркою.

Фаршировані перці, запечені в духовці

Поставте деко у розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте близько 25 хвилин. Усе! Тепер можете кликати домашніх до столу. Аромат печені буде розповсюджуватися по всій кухні, викликаючи апетит.

За бажанням, асортимент начинки можете змінювати. Наприклад, кріп можна замінити базиліком. Вийде теж непогано. А замість шинки використати варену ковбасу чи варене або навіть копчене м’ясо. Не бійтеся експериментувати!

Популярне

Схожі статті

Скільки чоловіків було у Насті Каменських до Потапа: жила з бідним студентом і була коханкою футболіста

Співачка Настя Каменських вийшла заміж за репера Потапа, коли їй було 32 роки. До цього артистка користувалася шаленою популярністю у чоловіків.

На столі стільки всього, а гості беруть тільки цей салат з рибою! Смачна і нарядна “Жіноча слабкість”

Такий салат точно стане зіркою вашого святкового столу. Він має вишуканий та дуже ніжний смак. Готується цей салат з слабосоленою червоною рибою.

Він втратив таких жінок: як виглядають колишні Андрія Задворного з “Холостячки-2” Злата Огнєвіч та Юля Поляк

Андрій Задворний, переможець другого сезону "Холостячки" зі Златою Огнєвіч, намагався побудувати стосунки з іншою. Втім, і другий роман у чоловіка не завершився успіхом.