Побачила, що свекруха готує помідори без оцту й розсіл не кип’ятить: тепер й сама опанувала рецепт – смачно

Квашені помідори без стерилізації можна тримати у холодильнику чи підвалі хоч усю зиму. Та це не знадобиться, оскільки вони вийдуть настільки смачними, що домашні з'їдять їх у першу чергу.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг помідорів;
  • 30 г парасольок кропу;
  • 2 листи хріну;
  • 6 листочків вишні;
  • 4 зубці часнику;
  • 1 ч.лож. чорного перцю горошком;
  • 2 ст.лож. порошку гірчиці.

Для розсолу:

  • 1 л води;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру.
Квашені помідори, які не пліснявіють

З такої кількості інгредієнтів має вийти 2 літрових пластикових відерця квашених помідорів. На дно місткостей викладіть по половинці листочка хріну, кріп парасолькою, листя вишні. За бажанням можете додати по 2 листочки малини та смородини та по одному лавровому листу.

Квашені помідори, які не пліснявіють

Часникові зубці обчистьте й наріжте на пластини. Тоді вони краще віддадуть свій аромат овочам. Зверху викладіть вимиті помідори. Прикрийте їх половинками листя хріну. Додайте горошки чорного перцю.

Квашені помідори, які не пліснявіють

Тепер беріться до приготування розсолу. У холодній фільтрованій чи бутельованій воді розчиніть сіль та цукор. Усе розмішайте, щоб кристали повністю розчинилися. Залийте помідори.

Квашені помідори, які не пліснявіють

Зверху присипте гірчицею. Так наша квашенина не покриється пліснявою. Накрийте відерця тарілочками й поставте зверху гніт, наприклад, півлітрову банку з водою. Це потрібно, щоб томати повністю перебували у розсолі й не спливали.

Залиште кваситися за кімнатної температури протягом 6-7 днів. Після цього можете подавати квашені помідорчики до столу. Решту зберігайте у холодильнику чи спустіть у льох. Тим, хто любить кисліше, доведеться квасити томати ще близько 3 днів. Така проста закуска чудово розбавить навіть святковий стіл, а в будень замінить салат.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?