Відкрию один секрет, щоб квашена капуста стала соковитою і хрумкою: їмо всю зиму й нікому не набридає

Зробити вдома квашену капусту набагато простіше, ніж вам здається. Виділіть годинку й отримаєте таку кількість хрумкого салату, що вистачить на цілий місяць. До всього це ще й корисно.

Вам знадобиться:

  • 2,8 кг білокачанної капусти;
  • 1 велика морквина;
  • 3 ч.лож. морської солі;
  • 1 ст.лож. кмину.
Квашена капуста як у бабусі

Щоб приготувати корисну й смачну страву – квашену капусту, треба врахувати кілька важливих моментів. З капустини зніміть верхні листочки. Промийте голівку під краном. Просушіть.

За допомогою спеціальної терки – шатківниці – подрібніть капусту. Можете скористатися спеціальною насадкою на м’ясорубку. Тоді процес узагалі прискориться. Морквину обчистьте, вимийте і натріть на звичайній тертушці з великими отворами.

Квашена капуста як у бабусі

Розстеліть на столі великий лист целофану чи складіть інгредієнти у велику миску. Щоб наша капустка вийшла хрумкою, додавайте не звичайну кам’яну сіль, а морську. До того ж всипте трішки кмину.

Все ретельно перемішайте і помніть, щоб капуста почала пускати сік. Спробуйте на сіль. Можливо, захочеться додати ще трішки. Перекладіть майбутній салат у 3-літрову банку. Тугенько утрамбуйте.

Квашена капуста як у бабусі

Слоїк із капустою поставте в глибоку миску, оскільки буде виділятися сік. Затягніть горлечко марлею і залиште за кімнатної температури на 3 дні. Щодня знімайте марлечку та робіть ножем проколи до самого дна слоїка.

Квашена капуста як у бабусі

Це потрібно робити, щоб випустити гази. У такому разі наша капусточка позбудеться гіркоти. Сік, що перелився, можете заливати назад у банку. Щойно сік перестане пінитися й стане прозорим та з’явиться специфічний запах квашенини, значить, капуста готова.

Переставте банку у холодильник чи винесіть на балкон, щоб зупинити процес бродіння. Спробуйте зробити квашену капусту самостійно та переконайтеся, що цей смак абсолютно не такий, як у покупної маринованої.

Популярне

Схожі статті

24-річна дружина Остапчука “шле прокльони” підписникам: сама вагітна, а іншим бажає безпліддя (фото)

24-річна дружина Володимира Остапчука Катя Полтавська відповіла хейтерам в коментарях і показала, якою вона є насправді. Фоловери вражені нетактовністю дівчини.

Як виглядають діти Слави Фролової з “Україна має талант”: одну дитину втратила, а дорослий син має діагноз

Зірка СТБ, колишня суддя шоу "Україна має талант" Слава Фролова має непростий досвід материнства. Жінка має дорослого сина та маленьку доньку, яких вона майже не показує на публіку.

Побудувала красиве життя з Меладзе: інші зірки вже потухли, а Альбіна Джанабаєва у 45 виглядає на мільйон

З усіх "віагрянок" Альбіна Джанабаєва протрималася найдовше. А все тому, що у співачки трапився роман із братом продюсера гурту Валерієм Меладзе. Жінка й у свої 45 років виглядає просто суперово.