Рецепт цього тіста здійняв купу галасу: пиріжки з нього виходять неймовірно смачними, повітряними та пухкими

З таким тістом будь-яка випічка вийде пухкою, ніжною і дуже повітряною. Потрібно знати лише один секрет, щоб дріжджове тісто вийшло ідеальним.

Для багатьох господинь випічка із дріжджового тіста являється складним завданням. Таке тісто дійсно потребує багато вмінь, часу та знань і виходить не у всіх. Та з цим рецептом дріжджова випічка вийде навіть у тих, хто не вміє готувати. Тісто виходить дуже пухким і повітряним. Головне, дотримуватися інструкції з приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 600 г;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • молоко – 400 мл;
  • яйця – 1 шт;
  • сухі дріжджі – 1 ч.л;
  • вершкове масло – 40 г;
  • оцет – 1 ч.л;
  • олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо цукор, сіль і перемішуємо.

В іншу миску наливаємо ледь тепле молоко і додаємо 1 яйце та змішуємо до однорідності. Туди ж додаємо чайну ложку швидкодіючих дріжджів і перемішуємо.

Вливаємо молочно-дріжджову суміш до суміші борошна з цукром. Замішуємо тісто руками, воно виходить густим і липне до рук. Перекладаємо тісто на стіл, додаємо м’яке вершкове масло. Вмішуємо масло у тісто. Спочатку воно буде погано вмішуватися у тісто, а через кілька хвилин тісто “візьме” масло. Тоді додаємо до тіста чайну ложку оцту і також його вмішуємо у тісто.

Рецепт ідеального дріжджового тіста для пиріжків і булочок
Рецепт ідеального дріжджового тіста для пиріжків і булочок

Глибоку миску змащуємо олією і перекладаємо туди тісто. Накриваємо миску харчовою плівкою, або чистим рушником і залишаємо у теплому місці на 40 хвилин. За цей час тісто добре підійде.

Рецепт ідеального дріжджового тіста для пиріжків і булочок
Рецепт ідеального дріжджового тіста для пиріжків і булочок

Через 40 хвилин тісто обминаємо руками і готуємо з нього пиріжки, чи булочки. З таким тістом легко працювати: воно еластичне і не липне до рук, чи столу. А випічка з такого тіста просто неймовірно смачна і дуже пухка та ніжна.

Якщо ви хочете зробити пиріжки з солоною начинкою, просто зменшіть кількість цукру у тісті. Замість 80 г цукру додайте чайну ложку. А якщо ви хочете зробити солодкі булочки, додайте у тісто ваніль.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Не змогла стати як матір: як склалося життя доньки Наталії Сумської, яка не виправдала очікувань багатьох

Перший шлюб у Наталії Сумської вийшов невдалим. Пара розлучилася. Від тих стосунків залишилася донька Дарина Мамай-Сумська, яка мала всі шанси перевершити славою матір. Але не склалося…

Ви забудете про сирники. Без клопоту і проблем: миттєвий сирний сніданок – кулінарний рецепт від 1 хвилини

Всього за 3 хвилини можна приготувати смачний і поживний сніданок у мікрохвильовці. З пачки кисломолочного сиру і одного яйця у вас вийде відмінна сирна запіканка.

Як зараз виглядає ексдружина Володимира Кличка, яка покинула його з донькою: не та красуня, що раніше

35-річна американська акторка Гайден Панеттьєрі, яка являється колишньою Володимира Кличка і матір'ю його єдиної дитини, за останні роки помітно змінилася.