Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Цей рецепт перевірений часом і багатьма поколіннями, тож він ніколи не вийде з моди.

Інгредієнти

  • 10 баклажанів
  • 10 болгарських перців
  • 10 помідорів
  • 10 цибулин
  • 10 зубків часнику
  • 2 столові ложки солі
  • 3 столові ложки цукру
  • 250 мл рослинної олії
  • 130 мл столового оцту 3%.

Приготування

Салат Десятка в банках на зиму

Спершу, звісно, всі овочі добре помийте. Потім наріжте великими шматками, щоб зберегти їх структуру та надати салату насичену текстуру. Баклажани поріжте на чималі кубики, болгарський перець — смужками, цибулю — півкільцями, а помідори — часточками. Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.

Далі у велику каструлю з товстим дном викладіть нарізані овочі. Додайте до них рослинну олію, оцет, сіль і цукор. Важливо: не перемішуйте овочі перед початком приготування, щоб вони зберегли свою форму та не перетворилися на кашу.

Тепер накрийте каструлю кришкою і поставте на середній вогонь. Після того, як суміш закипить, варіть овочі протягом 20 хвилин. Овочі почнуть виділяти власний сік, насичуючи салат природним смаком і ароматом. Не забувайте час від часу злегка помішувати вміст каструлі, щоб усе рівномірно прогрілося.

Поки салат готується, підготуйте стерильні банки. Найкраще простерилізувати їх у духовці або на парі. Коли овочі досягнуть готовності, відразу розкладайте їх по тарі, заповнюючи до самого верху. Надалі обов’язково пастеризуйте банки з салатом, щоб уникнути можливих проблем зі зберіганням.

Після того закрийте банки стерильними кришками, щільно закатайте та переверніть догори дном. Накрийте теплим рушником і залиште так до повного охолодження.

Цей чудовий овочевий мікс на зиму завжди стане доречним на святковому столі, в будь-яку пору року. Він чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами, а також може стати самостійною закускою.

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.