Без борошна та цукру: найніжніший яблучний сирник до чаю та кави готую швидко, а “улітає” за одну мить

Ви шукаєте оригінальний  десерт без борошна та зайвого цукру? А ми вже вам його знайшли. Це яблучний сирник. Він настільки ніжний і соковитий, що ідеально поєднується з чашкою чаю чи кави. 

Завдяки яблучному пюре десерт набуває легкої солодкості й неповторного аромату, а сама випічка просто тане в роті. І найголовніше – готується вона дуже просто і швидко!

Інгредієнти

  • Яблука очищені 650 г
  • Лимонний сік 20 мл

Для тіста:

  • Яблучне пюре 550 г
  • Яйця 3 штуки
  • Грецький йогурт 300 г
  • Сир кисломолочний (жирністю 9%)  450 г
  • Крохмаль 100 г
  • Екстракт ванілі 1 чайна ложка
  • Яблука 2 штуки

Приготування

Яблучний сирник без борошна та цукру

 

Для початку приготуйте яблучне пюре. Очищені від шкірки та серцевини яблука наріжте невеликими кубиками. Викладіть їх у каструлю та додайте лимонний сік. Поставте на середній вогонь і тушкуйте до м’якості яблук (близько 10-15 хвилин). Потім перетріть їх через сито. А ще краще — подрібніть за допомогою блендера до однорідної маси.

Підготуйте зручну за розміром та формою посудину й змішайте 550 г яблучного пюре з трьома яйцями. Додайте грецький йогурт і сир, ретельно перемішуючи масу до однорідної консистенції. Потім всипте крохмаль та влийте екстракт ванілі. Все добре перебийте блендером, щоб не було грудочок, а тоді покладіть відчищені від шкірки та порізані дрібними кубиками яблука, змішані з цукром та лимонним соком. Знову перемішайте, але вже обережно ложкою.

Тепер вилийте всю масу у форму діаметром 20 см, застелену пергаментом, та поставте у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Час випікання може трохи варіюватися залежно від вашої техніки, тому через 50 хвилин перевіряйте готовність сирника, проколовши його шпажкою або зубочисткою – вона має вийти сухою.

Після випікання сирник повинен повністю охолонути. Дайте йому постояти при кімнатній температурі хоча б годину, щоб структура стабілізувалася і він став ще ніжнішим. Після цього можна подавати, присипавши цукровою пудрою, до столу з чашкою гарячого чаю або кави.

Популярне

Схожі статті

Баклажани більше не смажу, а запікаю з секретним соусом та шикарною начинкою: смакує неперевершено!

Поєднайте баклажани із соковитою м'ясною начинкою та ароматними спеціями і ви більше не захочете готувати їх по-іншому. Незвична подача у вигляді баклажанових "сендвічів" із сиром здивує будь-кого.

Крабовий салат без майонезу – версія для тих, хто хоче струнку талію: оновлений рецепт салату всього за 3 хв

За словами бувалих кулінарів і господинь, додавати майонез до крабового салату – неточність, яка може забрати смак і ніжність страви. Оновлений рецепт популярної закуски.

Як змінювалась MamaRika за час своєї кар’єри – вона ж Настя, вона ж Еріка: з новим ім’ям — новий імідж

Є чимало прикладів, коли зміна імені кардинально впливає на кар'єру артистів. Одним з таких стала Анастасія Кочетова, яку спочатку всі знали як Еріку, а тепер — як епатажну MamaRika.