Взимку це – справжня “магічна паличка” для працюючої мами: свинина з гречкою у банках. І в блекаути рятує!

Коли у господині немає часу на приготування вечері або у будинку раптово вимкнули світло, то баночка з цією стравою точно допоможе. Гречка та свинина – чудовий дует.

Взимку українцям потрібно бути готовими до всього, а тому з осені господині почали готувати смачні страви на зиму. Розповідаємо рецепт, за яким можна приготувати свинину з гречкою у банках. Така консервація стане у пригоді, якщо вас затримали на роботі й часу на приготування вечері не залишилось.

Як приготувати гречку із свининою в банках

Для приготування потрібно 1,5 склянки гречки, 500 грамів свинячого філе, 1 цибуля, 1 морква, 3 столові ложки олії, півтора літа води, лавровий лист і перець із сіллю на смак. Звісно, готувати таку страву з автоклавом набагато простіше, але можна обійтись і без нього.

Господині поділились рецептом свинини з гречкою у банках, яку можна заготувати на зиму
Господині поділились рецептом свинини з гречкою у банках, яку можна заготувати на зиму

Спершу потрібно нарізати м’ясо та викласти його в каструлю. Наступним кроком до м’яса додайте склянку води та почніть тушкувати на помірному вогні протягом 60-90 хвилин. Солити м’ясо не треба. Моркву та цибулю підсмажте до м’якості, а потім додайте до м’яса в каструлі. Туди ж додайте часник, пропущений через прес.

Далі додайте в каструлю гречку та влийте 3 склянки води. Додайте вогонь та готуйте страву, поки вона не закипить. Після цього зменште вогонь до мінімального та тушкуйте гречку з м’ясом протягом 20-30 хвилин.

Господині поділились рецептом свинини з гречкою у банках, яку можна заготувати на зиму
Господині поділились рецептом свинини з гречкою у банках, яку можна заготувати на зиму

Тим часом помийте та висушіть банки з кришками. Попередньо простерилізуйте їх у духовці. Після цього на дно кожної банки покладіть лавровий листок і декілька горошків чорного перцю. Викладіть гречану кашу в банки, відступаючи сантиметр від краю банки. Вміст залийте окропом, аби вода повністю покривала страву.

Поставте банки стерилізуватись у духовку разом із кашею всередині. Стерилізуйте в температурі 150 градусів протягом 15-20 хвилин. Банки закрутіть кришками та залиште закутаними у ковдрі до повного остигання. У кімнатній температурі страва зберігається 2 тижні, а в холодильнику 2 місяці. Для тривалішого зберігання потрібен автоклав.

Популярне

Схожі статті

Майже в спідньому, але у зимових чоботях: на приватному каналі Тіна Кароль показала фото з гастролей

Українська співачка Тіна Кароль поділилася з шанувальниками світлиною у цікавому вбранні: чоботи зимові, а інше геть зовсім літнє. Куди в такому вигляді зібралася артистка?

Каменських докоряють за молоко, Ребрик за третю дитину, Нікітюк – за поїздку до Харкова: хейтери не сплять

Зіркам частенько дістається на горіхи від хейтерів. Серед постраждалих Настя Каменських, Лілія Ребрик, Леся Нікітюк. Розберімося, чим зазвичай дорікають знаменитостям.

Ви все життя не знали правду: Наталія Шмаренкова, Анастасія Жмур і Тетяна Ліберман – відомі співачки

Ми звикли чути: Камалія, Каменських, Кароль. І навіть не замислюємося, що колись ці знаменитості мали зовсім інші імена. Та сценічні псевдоніми прилипли до них так сильно, що інших ніхто не пам'ятає.