Дуже незвичайний рецепт з 90-х: бюджетне хрумке печиво на розсолі до чаю. Без яєць, але по “ГОСТу”

Печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким і буквально тане у роті. При цьому готується воно буквально з нічого! Рецепт без масла, яєць і молока.

Рецепт цього печива придумали у 90-х, коли був дефіцит продуктів і господині вигадували смаколики з того, що було вдома. На диво, саме цей рецепт печива на розсолі дуже вдалий. Випічка виходить дуже смачною і буквально тане у роті.

Рецепт дуже бюджетний: ні масла, ні яєць, ні інших дороговартісних інгредієнтів тут немає. За основу цього рецепту йде борошно і розсіл. Можна використати розсіл з-під консервованих огірків, чи помідорів.

Необхідні інгредієнти:

  • розсіл – 12 ст.л;
  • борошно – 350 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • олія – 12 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цукор – 8 ст.л + 1 ст.л для посипки;
  • жовток для змащування.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішуємо олію рослинну без запаху, розсіл, ваніль, дрібку солі та цукор. Розмішуємо до розчинення цукру. Обирайте класичний розсіл без додавання гострого перцю, гірчиці, чи інших яскравих домішок, які можуть вплинути на смак печива.

До рідких інгредієнтів просіюємо борошно та розпушувач тіста і замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Готове тісто виходить м’яким, еластичним, приємним на дотик і не липне до рук.

Рецепт смачного домашнього печива на розсолі до чаю
Рецепт смачного домашнього печива на розсолі до чаю

Припиляємо стіл борошном і викладаємо тісто. Розкачуємо тісто у пласт товщиною 0,8-1 см. За допомогою спеціальних вирубок формуємо печиво, або ж просто ножем ріжемо пласт тіста на невеликі квадратики.

Викладаємо майбутнє печиво на деко, застелене пергаментним папером, змащуємо кожен шматочок жовтком і посипаємо цукром.

Рецепт смачного домашнього печива на розсолі до чаю
Рецепт смачного домашнього печива на розсолі до чаю

Випікаємо печиво у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Готове печиво трішки охолоджуємо і подаємо до столу. Воно виходить нереально смачним, ніжним і тане у роті. Коли печиво повністю охолоне, воно буде хрумким.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Майже в спідньому, але у зимових чоботях: на приватному каналі Тіна Кароль показала фото з гастролей

Українська співачка Тіна Кароль поділилася з шанувальниками світлиною у цікавому вбранні: чоботи зимові, а інше геть зовсім літнє. Куди в такому вигляді зібралася артистка?

Каменських докоряють за молоко, Ребрик за третю дитину, Нікітюк – за поїздку до Харкова: хейтери не сплять

Зіркам частенько дістається на горіхи від хейтерів. Серед постраждалих Настя Каменських, Лілія Ребрик, Леся Нікітюк. Розберімося, чим зазвичай дорікають знаменитостям.

Ви все життя не знали правду: Наталія Шмаренкова, Анастасія Жмур і Тетяна Ліберман – відомі співачки

Ми звикли чути: Камалія, Каменських, Кароль. І навіть не замислюємося, що колись ці знаменитості мали зовсім інші імена. Та сценічні псевдоніми прилипли до них так сильно, що інших ніхто не пам'ятає.