Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Оладки – дуже проста і зрозуміла страва, яку зазвичай готують на сніданок. Та у когось оладки виходять смачними і ніжними, а в інших – тверді і плоскі.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок, які у кожної господині вийде ідеальними. Ці оладки не класичні, а з додаванням яблука, тому вони виходять ще більш ніжними і соковитими.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 3 ст.л;
  • кефір – 250 мл;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно – 300 г;
  • рослинна олія – 3 ст.л;
  • олія для смаження.

Для начинки:

  • яблука – 2-3 шт;
  • цукор – 1,5 ст.л;
  • вершкове масло – 20 г.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо начинку. Для чого яблука очищаємо від шкірки і серцевинки і ріжемо невеликим кубиком. Розтоплюємо вершкове масло на пательні і додаємо туди нарізані яблука. Тушкуємо на повільному вогні 2-3 хвилини. Після цього додаємо до яблук цукор і тушкуємо ще 5-7 хвилин до м’якості яблук.

Рецепт пухких оладок на кефірі з яблуками
Рецепт пухких оладок на кефірі з яблуками

Готуємо тісто. Для цього у миску наливаємо кефір і додаємо соду та перемішуємо. Далі додаємо яйця, дрібку солі, олію та цукор і знову розмішуємо. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо вінчиком тісто.

Розігріваємо пательню з невеликою кількістю олії. Столовою ложкою викладаємо трохи тіста, далі викладаємо в центр кожного шматочка трохи начинки і закриваємо все ще одним шаром тіста. Тобто, формуємо оладки з яблучною начинкою всередині.

Рецепт пухких оладок на кефірі з яблуками
Рецепт пухких оладок на кефірі з яблуками

Смажимо оладки на маленькому вогні з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Готові оладки подаємо до столу зі сметаною, медом, джемом, чи іншими добавками. Смачні така оладки навіть в холодному вигляді і без топінгів.

Популярне

Схожі статті

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.

Боб-каре, піксі чи довжина: Олена Кравець з “Кварталу 95” відростила волосся після трендових стрижок (ФОТО)

З чого все починалося, туди й повернулося. Олена Кравець після 3-річної носіння короткої стрижки, повернула собі довге волосся. Невже знову мріє повернутися у "Квартал 95"?