Рибний день не лише у четвер: розповідаю, як запекти тріску на овочевій подушці – вечеря за 1 годину

Якщо хочеться здивувати рідню чимось незвичайним, приготуйте на вечерю тріску з овочами. Складіть шматочки риби на цибулеву подушку, накрийте помідорами й запечіть у духовці.

Вам знадобиться:

  • 600 г філе тріски;
  • 2 цибулини;
  • 1 великий помідор;
  • 125 г сметани 15%;
  • 125 г соєвого соусу.
Тріска на цибулевій подушці з помідорами

Обчищену й вимиту тріску розділіть на філе, а потім поріжте на порційні шматочки. Якщо у вас рибина перебуває у морозилці, то дістаньте її за добу до приготування й перекладіть у камеру холодильника. Бо якщо розморожувати швидко у мікрохвильовці, рибка може втратити потрібну структуру.

Тріска на цибулевій подушці з помідорами

Солити немає потреби, бо будемо використовувати соєвий соус, у складі якого вже є сіль. Цибулю обчистьте, помийте та наріжте півкільцями.

Скляну форму для запікання змастіть олією. Викладіть цибулеву подушку з 2/3 овочу. Зверху – шматочки риби. Сметану змішайте з соєвим соусом. Розколотіть вінчиком і змастіть половиною соусу тріску. Присипте третиною цибулі.

Тріска на цибулевій подушці з помідорами

Помідор вимийте, наріжте кружальцями. Якщо у вас невеликі плоди, то візьміть 2 штуки. Розкладіть зверху цибулі в один шар. Можливо, деякі кружальця доведеться перетворити на пів кружальця, щоб заповнити всі прогалини.

Тріска на цибулевій подушці з помідорами

Намастіть рештою соусу. Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму накрийте фольгою, ретельно підібравши краї, і відправте на запікання на 40 хвилин. Після цього фольгу зніміть і залиште ще на 20 хвилин, щоб верх рибної запіканки підрум’янився, а цибулька стала м’якенькою.

За бажанням, коли зніматимете фольгу, притрусіть помідори натертим твердим сиром. Любителі експериментувати можуть натертий сир змішати з хлібними крихтами, попередньо підсушивши шматочок батона.

Популярне

Схожі статті

Навіть духовку не вмикаю: готую булочки з яблучною начинкою на сковорідці – м’якенькі та пухкенькі

Щоб приготувати дріжджові булочки, зовсім не обов'язково вмикати духовку. Все чудово пропечеться навіть на сковорідці. Додавання яблучної начинки зробить випічку особливо ароматною.

“Танці з зірками довели до трьох дітей”: Ребрик та Дикий не відразу втямили, що створені один для одного

За початком роману Лілії Ребрик та Андрія Дикого мільйони українців стежили в прямому ефірі. Допоки закохані віджартовувалися, глядачам "Танців з зірками" було все достеменно зрозуміло.

“Було чимало речей некрасивих”: Ахтем Сеітаблаєв пояснив, чому не спілкується з колишньою дружиною і донькою

Ахтем Сеітаблаєв пригадав усі свої стосунки, починаючи з дитячих. Усі вони закінчувалися болісним розставанням. Режисер і досі болісно переживає деякі моменти.