“Хоч і невеликий, але дуже ситний”: роблю тортик без борошна, цукру та духовки – за талію не переживаю

Тим, хто стежить за фігурою, необов'язково відмовлятися від тортиків. Можна приготувати смаколик дієтичний – без борошна й цукру. Духовка вам теж не потрібна цього разу.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 100 г яблук;
  • 30 мл молока;
  • 40 г вівсяних пластівців;
  • 0,3 ч.лож. кориці;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 1 г підсолоджувача.

Для крему:

  • 170 г знежиреного кисломолочного сиру;
  • 2 г підсолоджувача;
  • 20 г чорносливу;
  • 10 г волоських горіхів.
Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Оскільки тортик у нас дієтичний, то й розміри будуть невеликими. Натомість насолоду отримаєте як естетичну, так і смакову. Для початку залийте чорнослив окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього дістаньте з води й дайте обсохнути.

Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Яблука позбавте від шкуринки, виріжте серцевину й наріжте на середні шматочки. Перекладіть їх до чаші блендера. Туди ж додайте вівсяні пластівці, корицю, влийте молоко та вбийте яйце. Перемеліть до однорідної консистенції. Вмішайте у тісто розпушувач.

Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Пательню діаметром 24 см змастіть олією та гарненько розігрійте на плиті. Викладіть тісто й розрівняйте по всій поверхні. Накрийте кришкою й смажте на мінімальному вогні близько 8 хвилин. Коли колір коржа стане матовим, переверніть на інший бік і підсмажуйте ще 4 хвилини.

Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Акуратно перекладіть готовий корж на дощечку. Допоки він холоне, приготуйте крем. Задля цього змішайте кисломолочний сир із підсолоджувачем. Розмішайте. Тепер розріжте корж на 4 сегменти.

Кожен промастіть кремом і викладіть зверху чорнослив. Складіть один на один. Верх притрусіть подрібненими волоськими горіхами. Поставте у холодильник, щоб просотався. Бажано витримати цілу ніч. А на сніданок можна врешті спробувати свій некалорійний кулінарний шедевр.

Популярне

Схожі статті

Економлю час і гроші: консервую на зиму заправку для борщу. Хоч 100 банок закрий, все одно мало

Кожна вправна господиня знає, як економити час на кухні. Зимові заготовки до борщу допоможуть не стояти годинами коло плити, але в результаті отримати не менш смачну страву.

Сезонна смакота і моя коронна страва: пухкі та ніжні сирники з гарбузом. Справжній присмак осені

Коли сезон гарбузів у самому розпалі, можна приготувати смачну страву – сирники з гарбузом. Прості у приготуванні, але з таким незрівнянним смаком, сподобаються вам та родині.

“Устиг і повикладати, й позахищати”: 45-річний Віктор Бронюк отримав чиновницьку посаду, але не в Києві

На деякий час Віктор Бронюк зник з шоубізу, перебуваючи в лавах ЗСУ. Та тепер знову з'явився. З новими силами взявся за діло. Отримав керівну посаду й дає концерти зі своїм гуртом "ТіК".