Економлю час і гроші: консервую на зиму заправку для борщу. Хоч 100 банок закрий, все одно мало

Кожна вправна господиня знає, як економити час на кухні. Зимові заготовки до борщу допоможуть не стояти годинами коло плити, але в результаті отримати не менш смачну страву.

В осінньо-зимовий період, коли свіжа городина стає менш доступною, заправка для борщу на зиму стає справжньою рятівною паличкою. Завдяки такій заготівлі, ви можете насолоджуватися насиченим смаком домашнього борщу без зайвого клопоту навіть у холодні місяці.

Як приготувати заправку для борщу
Як приготувати заправку для борщу

Інгредієнти (на 10 півлітрових банок):

  • 1,5 кг буряка;
  • 1 кг помідорів;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 0,5 кг капусти;
  • 0,5 кг солодкого перцю;
  • 1 великий пучок кропу та петрушки;
  • 200 мл олії;
  • 100 г цукру;
  • 100 г солі;
  • 2 ст. л. оцту (9%);
  • 10 ст. л. томатної пасти (за бажанням).

Приготування:

Буряк потрібно добре промити, очистити та натерти на крупній тертці. Далі підготуйте помідори. Їх можна подрібнити у блендері або натерти на тертці, щоб отримати однорідну томатну масу.

Моркву також натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Солодкий перець очищуємо від насіння і нарізаємо соломкою або кубиками. Капусту шаткуємо так само, як і для борщу.

Смачна заправка для борщу на зиму
Смачна заправка для борщу на зиму

У великій каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. До цибулі додаємо моркву і тушкуємо на середньому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Потім додаємо натертий буряк і продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин.

До овочевої суміші вливаємо подрібнені помідори та додаємо солодкий перець. Тушкуємо овочі разом ще 15-20 хвилин, поки вони повністю не зм’якнуть і добре з’єднаються між собою. Після цього додаємо сіль, цукор, оцет і томатну пасту (за бажанням).

Коли всі овочі повністю готові, додайте в каструлю подрібнену капусту та зелень (кріп і петрушку). Тушкуйте ще 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Капуста повинна залишатися трохи хрусткою, оскільки вона дійде до повної готовності вже безпосередньо під час приготування борщу.

Заправка для борщу у закрутках
Заправка для борщу у закрутках

Овочеву заправку розкладаємо по стерилізованих банках, не доходячи до краю приблизно 1 см. Накриваємо стерилізованими кришками і ставимо банки у велику каструлю з водою для стерилізації. Кип’ятимо півлітрові банки приблизно 20 хвилин. Після цього банки закриваємо та перевертаємо догори дном, укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Популярне

Схожі статті

Скільки чоловіків було у Тіни Кароль до Дана Балана: перший зрадив їй з Лободою, другому розбила серце вона

Особисте життя зірок завжди цікавило публіку. Хто з ким зустрічається, хто з ким спить, плітки, інтриги, розслідування. Не виключенням стала й відома українська співачка Тіна Кароль.

“Показуйте того парубка”: Леся Нікітюк заінтригувала фанатів появою кавалера. Хто став обранцем ведучої?

Не перестає інтригувати фанатів відома телеведуча України Леся Нікітюк. Схоже, що у знаменитості зʼявився кавалер. Що відомо про загадкового обранця пані Лесі?

“Побут працюючої людини”: Тіна Кароль показала, як зʼїла на обід пів буханки хліба. Звідки осина талія?

Українська співачка Тіна Кароль показала, чим харчується в обідню перерву. І це не морквинка та склянка водички, як можна було подумати, дивлячись на фігуру артистки.