Салат “Анюта”: вперше такий смачний їла і викреслила “Олів’є” зі свого життя. Дуже цікаве поєднання вийшло

Салат "Анюта" – страва, яка здивує вас і ваших гостей. У цьому салаті дуже незвичайне поєднання продуктів, але дуже вдале. Він виходить соковитим, смачним і з яскравим смаком.

Будь-яке свято та застілля не обходиться без смачних салатів і закусок. Якщо вам набридли традиційні “Шуба” та “Олів’є”, зверніть увагу на цей рецепт. Салат “Анюта” хоч і складається з простих продуктів, та має незвичайний смак. Поєднання курки, ніжного сиру та хрумкого кисло-солодкого яблука – це справжнє смакове задоволення. Такий салат гарантовано буде першим зметений зі столу, а рецепт у вас будуть випрошувати всі гості.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • яблуко – 1 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії до легкої золотистості. Обсмажену цибулю охолоджуємо.

Куряче філе потрібно зарання відварити і охолодити. Для того, щоб курка вийшла соковитою, варіть її після закипання 20 хвилин, після чого залиште охолоджуватися у більйоні, де вона варилася.

Нарізаємо курку кубиком і викладаємо на тарілку першим шаром. Змащуємо курку майонезом. Після цього викладаємо шар обсмаженої цибулі, а на неї – відварені яйця, натерті на крупну тертку. Шар з яєць присолюємо, додаємо трішки чорного меленого перцю і змащуємо майонезом.

Рецепт дуже смачного і соковитого салату з куркою і сиром
Рецепт дуже смачного і соковитого салату з куркою і сиром

Одне зелене, кисло-солодке яблуко очищаємо від шкірки і серцевинки і натираємо на крупну тертку. Для того, щоб яблуко не потемніло, додаємо трішки лимонного соку.

Рецепт дуже смачного і соковитого салату з куркою і сиром
Рецепт дуже смачного і соковитого салату з куркою і сиром

Натерте яблуко викладаємо наступним шаром на салат і змащуємо його майонезом. Завершальним шаром викладаємо натертий на крупну тертку твердий сир. Робимо тонку сітку з майонезу і прикрашаємо салат зеленню.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Беру склянку кефіру та 1 яйце. Пухкий і соковитий пиріг з Італії з неповторним смаком – просто і смачно

Пиріг за цим рецептом готується буквально 2 хвилини + час на випічку. При цьому він виходить дуже пухким, повітряним і вологим як кекс. Рецепт з доступних продуктів.

Потап зізнався, що планує стати батьком п’ятьох дітей: Настя Каменських народить, чи візьмуть прийомних?

43-річний Потап зізнався, що мріє стати багатодітним батьком. За його словами, він планує п'ятьох нащадків. Один син у артиста вже є, а ще чотирьох має народити його дружина Настя Каменських.

Без сліз не глянеш: Оля Фреймут показала свого 13-річного “малюка”, в очах якого сказано все і навіть більше

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут привітала з днем народження свого 13-річного "малюка", який має досить дивний зовнішній вигляд. Подробиці у статті.