Рецепт на 5 хвилин – все змішав і в духовку: прості та ніжні кекси з гарбузом. Смак осені на вашій кухні

Осінь — це час гарбузів, ароматних спецій і затишку. І що може краще відтворити осінній настрій, ніж ароматні гарбузові кекси? Ділюся рецептом ніжних кексів, які можна приготувати легко й швидко.

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре — 200 г (приблизно 1 невеликий гарбуз)
  • Борошно пшеничне — 200 г
  • Цукор — 150 г (можна зменшити за смаком)
  • Рослинна олія — 100 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Мускатний горіх — 0,5 ч. л.
  • Сіль — щіпка
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Цедра апельсина або лимона — 1 ч. л. (за бажанням)
  • Родзинки або горіхи — 50 г (за бажанням)

Приготування:

Спочатку необхідно приготувати гарбузове пюре. Для цього очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте його кубиками й відваріть у невеликій кількості води або запечіть у духовці до м’якості. Після того, як гарбуз стане м’яким, злийте зайву рідину і подрібніть гарбуз у блендері або за допомогою товкучки до консистенції пюре.

Гарбузова випічка за пʼять хвилин
Гарбузова випічка за пʼять хвилин

У глибокій тарі з’єднайте всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх, ванільний цукор і щіпку солі. За бажанням можна додати інші улюблені спеції, наприклад, імбир або гвоздику, для ще більш яскравого аромату. Якщо плануєте додати горіхи або родзинки, їх також можна змішати з борошном, щоб вони рівномірно розподілилися по тісту.

Смачні та ніжні гарбузові кекси
Смачні та ніжні гарбузові кекси

В іншій мисці збийте яйця з цукром до утворення пишної маси. Додайте рослинну олію і знову добре перемішайте. Після цього додайте до суміші гарбузове пюре й натерту цедру апельсина або лимона, якщо ви її використовуєте. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до однорідної маси.

Потихеньку вводьте суху суміш у рідку, обережно перемішуючи тісто лопаткою або віничком. Тісто має вийти середньої густоти — воно повинно легко зсуватися з лопатки, але не бути занадто рідким.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте формочки для кексів: змастіть їх олією або використайте паперові вкладиші. Розподіліть тісто по формах, заповнюючи кожну на 2/3.

Як приготувати гарбузові кекси до чаю
Як приготувати гарбузові кекси до чаю

Випікайте гарбузові кекси приблизно 20-25 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки: якщо вона виходить сухою після проколу кексу, значить випічка готова. За бажанням, кекси можна посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур’ю.

Популярне

Схожі статті

Візьміть лаваш і приготуйте “Шубу” новим способом: як зробити розкішну закуску з радянського салату з буряка

Якщо ви любите салат "Шуба", ця закуска вам точно сподобається. Рулет з лаваша з оселедцем та буряком виходить дуже ніжним, соковитим і має пікантний смак.

Ольга Фреймут відкрила власний бізнес у Лондоні і розповіла про сферу діяльності: “Проєкт мрії”

Українська телеведуча Ольга Фреймут тепер вчитиме манер не лише українців, а й іноземців. Експертка з етикету відкрила у Лондоні власний Клуб манер.

Ірина Федишин показала, як виглядає її мама, до якої вона звертається на “Ви”: нереально схожі між собою

Відома українська співачка Ірина Федишин показала, як виглядає її мама в свій день народження. Жінки прекрасно та схожі, як дві краплі води. Як артистка привітала мати зі святом?