Візьміть лаваш і приготуйте “Шубу” новим способом: як зробити розкішну закуску з радянського салату з буряка

Якщо ви любите салат "Шуба", ця закуска вам точно сподобається. Рулет з лаваша з оселедцем та буряком виходить дуже ніжним, соковитим і має пікантний смак.

Шуба – відомий салат з оселедцем і буряком, який українці готують вже кілька десятків років. Якщо вам подобається смак Шуби, але ви хочете подати цей салат оригінальним способом, зверніть увагу на цей рецепт.

Рулет з лаваша з оселедцем і буряком – дуже смачна закуска, яка здивує ваших гостей. Закуска не лише має яскравий смак, а й святковий вигляд.

Необхідні інгредієнти:

  • лаваш тонкий (35х40) – 4 шт;
  • оселедець філе – 200 г;
  • буряк – 2 шт;
  • морква – 2 шт;
  • яйця – 4 шт;
  • зелена цибуля – пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез – 350 г.

Спосіб приготування:

2 невеликих буряка та моркву потрібно завчасно відварити до готовності та охолодити. Також відварюємо вкруту яйця і охолоджуємо в крижаній воді.

Підготуємо всі інгредієнти: оселедець нарізаємо невеликим кубиком, буряк та моркву натираємо на дрібну тертку, яйця натираємо на крупну тертку. Зелену цибулю дрібно кришимо.

Беремо 4 листа лаваша. Один лист лаваша змащуємо по всій площі майонезом і по всій площі розподіляємо натертий буряк. Якщо буряк дав сік, його потрібно віджати.

Рецепт святкової закуски з лаваша з оселедцем і буряком
Рецепт святкової закуски з лаваша з оселедцем і буряком

Перший шар лаваша з буряком накриваємо другим лавашем. Його змащуємо майонезом і розподіляємо натерту моркву. Далі накриваємо третім шаром лаваша. Його також змащуємо майонезом і викладаємо яйця.

Завершальним шаром викладаємо ще один лист лаваша, змащуємо майонезом і викладаємо нарізаний оселедець + зелену цибулю.

Загортаємо все в щільний рулет і залишаємо пропитатися в холодильнику на 2 години.

Рецепт святкової закуски з лаваша з оселедцем і буряком
Рецепт святкової закуски з лаваша з оселедцем і буряком

Через 2 години лаваш добре просочиться і рулет буде добре нарізатися на порційні шматки. Закуска виходить дуже смачною, апетитною і нарядно виглядає.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик вела церемонію: заслужений артист України одружився на молодшій на 12 років Ксенії Вертинській

Лілію Ребрик запросили провести весілля Ксенії Вертинської та Ігоря Рубашкіна. Ведуча завітала на свято майже всією родиною. А після цього зробила фоторепортаж із місця події.

Тіна Кароль вперше прокоментувала свій шлюб з відомим олігархом: “Я обираю людину, а не статус”

Українська співачка Тіна Кароль запевняє, що вийшла б заміж навіть за бідного, адже "обирає не статус, а людину". А ось що артистка каже про свій шлюб з олігархом – далі у матеріалі.

Ольга Фреймут відкрила власний бізнес у Лондоні і розповіла про сферу діяльності: “Проєкт мрії”

Українська телеведуча Ольга Фреймут тепер вчитиме манер не лише українців, а й іноземців. Експертка з етикету відкрила у Лондоні власний Клуб манер.